Πλήθος κόσμου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Το μοναστήρι του Ζάρκου τίμησε την εορτή της Μετάστασης του Επιστήθιου Φίλου του Χριστού μας

Πλήθους κόσμου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου με αφορμή την εορτή της Μετάστασης του Επιστήθιου Φίλου του Χριστού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεοκλήτου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής με την τέλεση του Αρχιερατικού συλλείτουργου χοροστατούντος των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητου.

Στις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, περάν του κόσμου και πλήθος εκπροσώπων φορέων της περιοχής που επισκέφτηκαν την Μονή του Ζάρκου που αποτελεί κόσμημα για το χωριό και για το Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μονή ανακαινίστηκε εκ βάθρων στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σε καθημερινή βάση δέχεται δεκάδες επισκέπτες που καταφθάνουν να προσκυνήσουν τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο και να απολαύσουν την ομορφιά της Μονής και του τοπίου.

Φωτογραφικο υλικό: ALEX PAPADOPOYLOS