Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας στη Φαρκαδόνα

Πιστοί συμμετείχαν στην Σταύρωση και στην Αποκαθήλωση που γίνεται από τον ιερέα της κωμόπολης στο λόφο του Δημαρχείου

Μπροστά στο Τίμιο Ξύλο και στον Εσταυρωμένο Χριστό που θυσιάστηκε σηκώνοντας στις πλάτες του της αμαρτίες μας, γονάτισαν οι Φαρκαδόνιοι των 18 χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας.

Για μια ακόμη χρονιά το Πάσχα υπήρξε διαφορετικό για την Φαρκαδόνα. Ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων π. Αθανάσιος Κούτσιας αποφάσισε εκ νέου να αναπαραστήσει την Σταύρωση του Ιησού. Στις 10:30 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων, συνοδευόμενος από τους πιστούς πορεύτηκε εις το Όρος έναντι του Δημαρχείου εκεί που είχε τοποθετηθεί ο Σταυρός. Κρατώντας τα χέρια του τον Κύριο προσήλθε και αναπαρίστασαι την Σταύρωση, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς.

Αφού διαβάστηκε το Ιερό Ευαγγέλιο, οι πιστοί γονάτισαν στον Θεάνθρωπο, προσδοκώντας την δική του Ανάσταση και των δικών τους προσώπων που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι ο ιερέας και οι πιστοί ανέβηκαν εκ νέου στο όρος για την Αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης. Η αναβίωση κέντρισε τα βλέμματα και την προσοχή των πιστών της Φαρκαδόνας καθώς και των επισκεπτών που βρέθηκαν στην περιοχή μας.