Πλήθος κόσμου στον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγίτσα

Στα γιορτινά ντύθηκε το μικρό μοναστηράκι της Παναγίτσας που τιμά την Παναγία, στο Όνομα της οποίας είναι αφιερωμένη η Ιερά Μονή

Το μικρό μοναστηράκι της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται σ’ ένα λόφο ανατολικά της Παναγίτσας φόρεσε τα γιορτινά του το απόγευμα της Πέμπτης και υποδέχτηκε πλήθος προσκυνητών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από την Παναγίτσα και τα γύρο χωριά που ανηφόρισαν προς το μοναστήρι για να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας που απλώνει τη Σκέπη της για να μας προστατεύσει και να προσφέρει την Ευλογία της σε κάθε πιστό που επικαλείται το Άγιο Όνομα της.

Κλήρο και λαό υποδέχτηκε από νωρίς το απόγευμα η υπεύθυνη της Μονής, μοναχή Βερονίκη, ένα σεβάσμιο πρόσωπο, που προσπαθεί με κάθε τρόπο και με την βοήθεια του Θεού, να ανακαινίσει το μοναστήρι.

Νωρίς το απόγευμα, παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, παρουσία του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Νικολάου Χατζάρα και πλειάδας ιερέων, όμορων χωριών.

Παρόντες αιρετοί με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Μεριβάκη και φορείς της περιοχής και του νομού, τους οποίους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Παλαμιώτης.

Λίγο μετά το τέλος των Θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία, ενώ θα ακολουθήσει το ετήσιο πανηγύρι στο κέντρο του χωριού με λαϊκοδημοτική βραδιά με τους Γιάννη Μπάο, Άγγελο Δούμα, Βανέσα Τσαντοπούλου, Μιχάλη Παϊλα και Αποστόλη Τυράκη.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και ολοκληρώνονται την Παρασκευή ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.