Πλήθος κόσμου απ’ όλες τις γωνιές της Θεσσαλίας στο θαυματουργό εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων

Για μια ακόμη χρονιά το θαυματουργό εξωκλήσι της Αγίας Αικατερίνης στην Κρήνη Τρικάλων γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, κατά τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Μεγαλομάρτυρας.

Πιστοί κάθε ηλικίας από τα Τρίκαλα, αλλά και από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας συνέρευσαν στο εξωκλήσι που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγίας για να τιμήσουν την εορτή, να εναποθέσουν αιτήματα, ζητώντας την βοήθεια και τη Χάρη της.

Εξάλλου η Αγία Αικατερίνη, αποδεικνύει την παρουσία της, καθώς τα θαύματα είναι αναρίθμητα, και ομολογούνται ακόμη και σήμερα από πιστούς.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής η εκκλησία άρχισε να γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο. Πλήθος πιστών που προσερχόταν για να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα και να ζητήσουν τη στήριξη.

Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη Ζωοποιό Χάρη της Αγίας, στη θαυματουργική παρουσία του εξωκλησιού της Κρήνης, που δίνει παρηγοριά στον πόνο και ελπίδα στους πιστούς. Παρακάλεσε τους πιστούς να ζητούν την βοήθεια της Αγίας, τονίζοντας ότι η πίστη των ανθρώπων στο Θεό και το Χριστό μας, πρέπει αν είναι δυνατή, για να μας προστατεύει από τα δεινά. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, επικέντρωσε την προσοχή στο βίο της Αγίας, ο οποίος ήταν ισχυρός, στραμμένος στην αγάπη του Θεού, που δεν τον απαρνήθηκε, παρά τα δεινά που βίωσε.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα ανήμερα της εορτής με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Ευχαριστίας.

Κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης και της Ενορίας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
1 σχόλιο

  1. Μεγάλη συγκίνηση.. Η πίστη μας είναι ζωντανή και κανένας δε μπορεί να το αλλάξει αυτό.. Σας παρακαλώ θερμά, να ανεβάσετε την ομιλία του Σεβασμιωτατου.. Είναι η ωραιότερη ομιλία του.. Ευθεία απάντηση προς όλους αυτούς που προσπαθούν χωρίς φόβου Θεού και ανερυθριαστα να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας σε χώρα αθεΐας.. Η μεγαλομαρτυς Αγία Αικατερίνη να μας προστατεύει πάντα..