Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά για να ασπαστεί την Παναγία Σπηλιά

Η Θαυματουργός Εικόνα θα φιλοξενείται μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων

Πλήθος πιστών συρρέουν σε καθημερινή βάση από το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων για να ασπαστούν και να γονατίσουν μπροστά στην Αγία Εικόνα της Παναγίας Σπηλιάς.

Όπως είναι γνωστό η Εικόνα μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στα Τρίκαλα και θα φιλοξενείται μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Τρικάλων.

Μια Εικόνα που έχει συνδεθεί με χιλιάδες Χριστιανούς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό Χάρη στη Θαυματουργό δράση.

Μια Εικόνα σύμβολο της Ελληνικής Ορθοδοξίας στην οποία ο κάθε Χριστιανός καταθέτει τα αιτήματά του και ζητά την στήριξη και τη βοήθεια της Παναγίας. Τα θαύματα της Παναγίας Σπηλιώτισσας, που φιλοξενείται στην φερώνυμη Ιερά Μονή των Αγράφων Καρδίτσας είναι αναρίθμητα. Κυρίως των άτεκνων ζευγαριών που προσέρχονται και γονατίζουν στη Χάρη της, ζητώντας από τη Θεοτόκο να τους χαρίσει ένα παιδί. Όλοι αυτοί και τόσοι άλλοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για να υποδεχτούν την Εικόνα στο κέντρο των Τρικάλων.

Την Αγία Εικόνα κόμισαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μητρόπουλος, ο άνθρωπος ο οποίος με προσωπικές θυσίες και κόπο έδωσε ξανά ζωή στο Μοναστήρι, καθιστώντας το φάρο λαμπρό για την Ορθοδοξία.

Μέχρι και την αναχώρηση της Εικόνας θα τελούνται σε καθημερινή βάση Ακολουθίες και Λειτουργίες ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από το πρωί έως και αργά το βράδυ.