Πλήθος πιστών ανηφόρισε για να προσκυνήσει την Ζωοδόχο Πηγή

Με λαμπρότητα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο μοναστήρι της Παναγίτσας που δέχτηκε ανθρώπους κάθε ηλικίας για τη γιορτή της Παναγίας

Η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, μοναχή Αλεξία, άνοιξε τις πύλες του μικρού μοναστηριού της Παναγίτσας, για να υποδεχτεί τους πιστούς κάθε ηλικίας που έσπευσαν να τιμήσουν την γιορτή της Θεομήτορος. Που ανηφόρησαν στο μικρό μοναστηράκι του Δήμου μας, για να προσκυνήσουν την Παναγία, τη Ζωοδόχο Πηγή, που έρχεται να εορταστεί την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Να ανάψουν την λαμπριάτικη λαμπάδα στη Χάρη και να ζητήσουν την βοήθεια και την  στήριξη, μιας και αποτελεί το αποκούμπι όλων των πιστών, στις δυσκολίες, στη δυστυχία, στο πόνο και στη θλίψη. Αποτελεί ωστόσο πηγή ζωής και ελπίδας, μιας και τα αιτήματά μας, μέσα από την βαθιά πίστη και τις προσευχές εκπληρώνονται, προσφέροντας χαρά και αγαλλίαση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή της εορτής κλήρος και λαός τίμησαν την Παναγία μας. Στο μοναστήρι τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ύμνοι και μελωδίες πλημμύρισαν το μοναστήρι και το Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, που αποτελεί πνευματικό φάρο και ως εκ θαύματος αναγεννήθηκε χάρη στην παρουσία της γερόντισσας, που το κρατά ανοιχτό, για να δέχεται τις χαρές και τους πόνους των πιστών του Δήμου Φαρκαδόνας και των επισκεπτών του.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται ανήμερα της εορτής αργά του πρωινού της Παρασκευής με την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.