Πλήθος πιστών προσκύνησε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Ζάρκου

Εορταστικές εκδηλώσεις το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας προς τιμή του Αγίου υπο την παρουσία πλήθους κόσμου

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις εορτασμού της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Ζάρκου, που πανηγύρισε το διήμερο Κυριακής και Δευτέρας.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις ανήμερα της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ενώ μεταξύ των άλλων, το παρών έδωσαν, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πιστών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πανηγυρίζουσα Μονή ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής με την τέλεση του εωθινού εσπερινού χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτη Αχίλλειου Τσούτσουρα και πλειάδας ιερέων από την περιοχής της Φαρκαδόνας, των Τρικάλων και περιοχών της Λάρισας.

Ακολούθησε Θείο κήρυγμα κατά το οποίο ο π. Αχίλλειος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ο σεπτός ποιμενάρχης μας, μίλησε για το βίο του Αγίου και την αγάπη που έδειξε στο Χριστό, κατά την επίγεια παρουσία του. Δεν παρέλειψε να σταθεί στο πνευματικό έργο που προάγει η Μονή, η οποία αναστηλώθηκε εκ βάθρων την δεκαετία του 90, από την σημερινή Αδελφότητα, και τις προσπάθειες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.