Πλουσιότεροι σε εμπειρίες και εντυπώσεις επέστρεψαν από το Μεσολόγγι οι «Θεριστάδες»

Συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου το περασμένο Σαββατοκύριακο με αντιπροσωπεία 33 ατόμων

Για πρώτη φορά Τρικαλινός Σύλλογος ταξίδεψε έως το Μεσολόγγι για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Εξόδου του Μεσολλογίου». Πρόκειται για αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου «Θεριστάδες» Τρικάλων, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Μεσσολόγγι, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου υπό την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τα 33 μέλη του ένστολου τμήματος των «Θεριστάδων»με τις εντυπωσιακές φορεσιές τους και τα αυθεντικά τους «όπλα» με το λάβαρο του Συλλόγου και την Ελληνική Σημαία, προκάλεσε μεγάλο θαυμασμό και καταχειροκροτήθηκε από το υπέρογκο πλήθος των παρευρισκομένων. Την ομάδα συνόδευσε ο πρόεδρος των «Θεριστάδων» κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ.

Μεγαλειώδης η βραδινή πομπή του Σαββάτου 8/4/2017 όσο και της Κυριακής 9/4/2017 το πρωί για την 191η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Άψογη παρέλαση με τμήματα από όλη την Ελλάδα με καταπληκτικές στολές, με φιλαρμονικές που ήταν τέλεια στημένες και πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την μεγαλύτερη σε όγκο παρέλαση τα τελευταία χρόνια. Αξίζουν Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους συντελεστές.

Η παρέλαση το Σάββατο κατέληξε στον Κήπο Των Ηρώων όπου τελέσθηκε τρισάγιο, η ομιλία του Δημάρχου Μεσολογγίου κ. Νίκου Καραπάνου και την συγκλονιστική αναπαράσταση του Χρήστου Καψάλη.

Την Κυριακή έγινε τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς, κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και εκφώνηση Πανηγυρικού από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο σύλλογος των «Θεριστάδων» επέστρεψε πλουσιότερος μετά από μια τέτοια μεγάλη και πολύπλευρη εμπειρία.

Οι «Θεριστάδες» εκ του φυσικού των πραγμάτων εκπροσώπησαν τα Τρίκαλα στη μεγαλειώδη αυτή τελετή και έστειλαν μήνυμα και στους άλλους συλλόγους για την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους κ. Αντώνης Παπαμιχαήλ και πρόσθεσε ότι «παροτρύνουμε και τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης μας να πράξουν το ίδιο κατά τα επόμενα έτη».