Ποδηλατοβόλτα ανθρωπιάς και μηνυμάτων

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου, του 8ου Λυκείου καθώς και η εθελοντική ομάδα του 8ου Λυκείου Τρικάλων προήγαγαν τον εθελοντισμό

Νικητές από την πρόσφατη ποδηλατάδα ανθρωπιάς που διοργάνωσαν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου, του 8ου Λυκείου καθώς και η εθελοντική ομάδα του 8ου Λυκείου Τρικάλων, ο εθελοντισμός η συμμετοχή, η ανιδιοτελής προσφορά και η κοινωνική αλληλεγγύη. Όσο για το ποδήλατο που κληρώθηκε ανήκει στα παιδιά που το κέρδισαν και τα οποία είναι τα δίδυμα αδέλφια μαθητές του 12ου Δημοτικού σχολείου Κωσταδήμας Μαρίνος και Σταύρος.

Το ποδήλατο παραδόθηκε από μέλη των διοργανωτών αποτελούμενα από τους κ.κ. Κούζα Αγγελική, Πούλιο Άρη, Κούζα Χρύσα και Καλκαντέρα Μαρία. Τα δυο αξιολάτρευτα αδελφάκια στην πολύωρη συνάντηση με τους προαναφερόμενους θύμισαν και ίσως μας δίδαξαν πως σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο πρώτος ανιδιοτελής εθελοντής ήταν ο Προμηθέας, ο Τιτάνας που έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους χαρίζοντας τους ταυτόχρονα τη γνώση και τις τέχνες. Και βέβαια περιμένουν το επόμενο κάλεσμά, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Παιδιά- εθελοντές που προετοιμάζονται έτσι ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τόσο των συνανθρώπων τους όσο και την δική τους. Σε πείσμα των καιρών και των καταστάσεων οι διοργανωτές θα τους μάθουν να διεκδικούν την ελπίδα.