Πολυπληθής η εκδήλωση του «ΚΙΝ.ΑΛ.» στα Τρίκαλα

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου μεταξύ και αρκετών Φαρκαδόνιων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Παύλος Χρηστίδης και χαιρέτησε το μέλος της Κ.Ε. της παράταξης κ. Στέφανος Παραστατίδης

Στην ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στη χώρα, στο αύριο της παράταξης, στη νέα σχέση πολιτικής και πολίτη, στο ρόλο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς επίσης σε εθνικά και θέματα εξωτερικής πολιτικής, με επίμαχο το Μακεδονικό, στάθηκε κατά την ομιλία του στα Τρίκαλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Παύλος Χρηστίδης.

Με την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε παραγωγικές μονάδες του νομού ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος αφίχθη στο Φρούριο, αποτελώντας τον κεντρικό ομιλητή της πολυπληθούς εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΝΕ Τρικάλων του Κινήματος.

Τον κ. Χρηστίδη, όπως και τα μέλη και τους φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ., που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στην εκδήλωση, καλωσόρισε ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του Κινήματος κ. Γιώργος Μανώλης. Λίγο πριν χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Κ.Ε. του Κινήματος κ. Στέφανος Παραστατίδης που αναφέρθηκε στην πρόταση της παράταξης, στους στόχους του Κινήματος καθώς επίσης και στα προβλήματα της κοινωνίας, καλώντας το κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενώσει τις δυνάμεις του, προκειμένου να υπάρξει αλλαγή της σελίδας. Η σκυτάλη αργότερα δόθηκε στον κ. Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος έγινε δεκτός στο βήμα με θέρμη.

«Πραγματοποιούμε επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής να φτάσει παντού. Είναι μια πρόταση η οποία θέλει να έλθει σε επαφή με τους πολίτες, να κουβεντιαστεί και να καταλήξει να γίνει και πράξη. Πραγματοποιήσαμε διάφορες συναντήσεις και ενημερωθήκαμε για σειρά τοπικών θεμάτων.

Είναι κρίμα σε μια περιοχή όπως τα Τρίκαλα, με τόσες δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα, να υπάρχουν τόσα προβλήματα που περιμένουν λύσεις. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία στερείται οράματος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.», ανέφερε αρχικά ο κ. Χρηστίδης.

Ο ίδιος αργότερα αναφέρθηκε στην προσπάθεια όλων, παράταξης και κοινωνίας προκειμένου να  διαμορφωθεί ένα πρωταγωνιστικό Κίνημα, που θα αλλάξει προς το καλύτερο την χώρα. Φυσικά ο κ. Χρηστίδης, επεσήμανε τις δυσκολίες, μιας και όπως ανέφερε τα πράγματα δεν είναι εύκολα, καθώς χτυπήθηκε η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

«Ερχόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στο πολίτη και την πολιτική. Άρα θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε απόψεις γιατί η χώρα άμεσα πρέπει να αλλάξει σελίδα.

Αναφορά υπήρξε και στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με τον κ. Χρηστίδη να εμφανίζεται επικριτικός με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εξηγώντας ότι επί της ουσίας θεσπίζει κοινωνικές ανισότητες.

«Γίνεται κατανοητό ότι χαρίζεται η δημόσια περιουσία, ως υποθήκη της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕSM. Το γεγονός αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια άλλη κυβέρνηση, στην οποία εμείς δεν ερχόμαστε, ως συμπλήρωμα, αλλά ως πρωταγωνιστές για να αλλάξουμε τις συνθήκες» συμπλήρωσε κατά την ομιλία του.

Πέραν των άλλων θεμάτων ο κ. Χρηστίδης επικέντρωσε την προσοχή του και στο Μακεδονικό, θέμα που μονοπωλεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα.

«Οφείλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες, διότι το μεγαλύτερο μας όπλο μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι η εθνική συνεννόηση. Τερτίπια δεν χωρούν. Ήμαστε ο μοναδικός πολιτικός χώρος που κράτησε εθνική γραμμή, γι’ αυτό και η πρόεδρός μας, ζήτησε την σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών. Την εν λόγω ενέργεια δεν θέλησε, ούτε ο Πρωθυπουργός, για να μη φανεί η διάσταση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ούτε φυσικά ο κ. Μητσοτάκης, για να μη φανεί η απόσταση απ’ αυτά που υποστήριζε ο κ. Καραμανλής το 2008», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Η ομιλία του κ. Χρηστίδη ολοκληρώθηκε με αναφορά σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως επίσης και σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.