Πράσινο φως για τη στεγαστική αποκατάσταση των παλιννοστούντων της Φαρκαδόνας

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 478.500 ευρώ για την ηλεκτροδότηση και αποχέτευση για να παραδοθούν οι κατοικίες στους παλιννοστούντες της Φαρκαδόνας

Οι παρεμβάσεις που ανέπτυξαν Δήμος Φαρκαδόνας και πολιτικοί παράγοντες του νομού Τρικάλων φαίνεται πως απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς προκειμένου να λυθούν προβλήματα και να προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης των οικιών στους παλιννοστούντες της Φαρκαδόνας.

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ, για να παραδοθούν οι κατοικίες στους παλιννοστούντες απαιτούνταν η δημιουργία έργων ηλεκτροδότησης και αποχέτευσης. Λόγω έλλειψης κονδυλίων τα έργα δεν μπορούσαν να εκτελεστούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί η σταγαστική αποκατάσταση και ο Δήμος να αναζητά πόρους για την εκτέλεση των προαναφερόμενων έργων. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο Δήμος είχε απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας κονδύλια για τα προαναφερόμενα έργα.

Μετά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν επιτέλους το πρόβλημα συναντά τη θετική ανταπόκριση κι έτσι ανοίγεται ο δρόμος για την στεγαστική αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της Φαρκαδόνας και σε λυόμενα από το 1993.

Έπειτα από δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Πάνου Σκουρλέτη, μετά την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων (κ.κ. Δριτσέλη Παναγιώτα, Σιμορέλης Χρήστος, Παπαδόπουλος Σάκης) εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με τη στήριξη του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, κ. Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε το ποσό των 478.500 ευρώ για την ηλεκτροδότηση και αποχέτευση που αποτελούν προϋπόθεση για να παραδοθούν οι κατοικίες στους παλιννοστούντες.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σιμορέλη η πολιτική της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στο πολίτη που έχει ανάγκη και το υλοποιεί με κάθε ευκαιρία που της δίνεται.

Αυτά τα σπίτια με τους πόρους που εξασφαλίστηκαν θα κατοικηθούν πλέον από τους παλιννοστούντες που επέλεξαν μετά από χρόνια να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.