«Πράσινο φως» για τις προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας δήμου Φαρκαδόνας

Πρόκειται για Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους

Με γοργούς ρυθμούς γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την Δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας για την ίδρυση και λειτουργία του «Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας».

Μάλιστα χθες πήρε το «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη των θέσεων προσωπικού που θα στελεχώσουν το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο θα λειτουργήσει με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τρία χρόνια με την εποπτεία του Δήμου και την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Σε ότι αφορά τις θέσεις που θα προκηρυχθούν, θα προσληφθούν δύο εξειδικευμένοι επιστήμονες με τις ειδικότητες ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ Ψυχολόγων και πολύ σύντομα αναμένεται να δημοσιευθεί και η σχετική Προκήρυξη των θέσεων αυτών.

Το Κέντρο Κοινότητας Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες, το Κέντρο Κοινότητας έρχεται να προσφέρει στήριξη στους δημότες αλλά και ενημέρωση για τα διάφορα προγράμματα και τις υπηρεσίες.

Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία μιας δομής, που θα έχει ως στόχο να υποστηρίξει την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή.

Θα λειτουργεί στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος Φαρκαδόνας, όπου θα γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη στήριξη και ενημέρωση των πολιτών, με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Επίσης, θα διασφαλίζεται η κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων υποστήριξης διανομής βασικών αγαθών και σίτισης. Ωφελούμενοι της πράξης θα είναι κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.