Πρεμιέρα την 1η Μάη για την αντιπυρική περίοδο 2018

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες ενώ σε στενή συνεργασία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων με το Σταθμό της Καλαμπάκας και τα κλιμάκια της Οιχαλίας και της Πύλης

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθεται από σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, καθώς και το σύνολο των σταθμών και των κλιμακίων της με αφορμή την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ήδη οι προετοιμασίες και το πυροσβεστικό σχέδιο έχουν ολοκληρωθεί με την διοίκηση και το προσωπικό να εμφανίζονται πανέτοιμοι σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού.

Σκοπός του σχεδίου είναι η οργάνωση αντιπυρικής προστασίας στο νομό με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία, ετοιμότητα και ενεργοποίηση των φορέων και μηχανισμών αντιμετώπισης κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

Μεταξύ των επικίνδυνων σημείων του νομού που μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά, συγκαταλέγονται ορεινά σημεία των ευρύτερων περιοχών Πύλης και Καλαμπάκας, με τους όμορους δήμους και κοινότητες.

Η διοίκηση και παράγοντες της Πυροσβεστικής εκφράζουν την άποψη ότι η κατάσταση την φετινή χρονιά θα είναι σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με πέρυσι κι αυτό σχετίζεται με την πλούσια βλάστηση σε όλο το φάσμα του νομού.

Στην παρούσα φάση σύμφωνα και με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Α. Σπανό, οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν ενώ το μόνο που απομένει είναι ο έλεγχος κάποιων δασικών δρόμων, ο οποίος δεν έγινε. Δεν έγινε καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης δημιούργησαν προβλήματα ως προς την προσβασιμότητα. Ο διοικητής ευελπιστεί ότι ο έλεγχος θα διεξαχθεί σύντομα προκειμένου να υπάρξει πλήρη εικόνα.

Ο ίδιος στάθηκε στην συνεργασία που αναπτύσσεται με τα Κλιμάκια της Πύλης και της Οιχαλίας, αλλά και το Σταθμό της Καλαμπάκας για να εξεταστούν και να αντιμετωπιστούν οι όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν σήμερα. Ως προς τον μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και το ανθρώπινο δυναμικό ο κ. Σπανός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα καθώς δεν παρατηρούνται ελλείψεις. Άμεση ωστόσο είναι η επαφή με τους Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των αναγκαίων ενεργειών.

Αναφορικά με τις περιπολίες αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα ενταθούν όσο θα διανύουμε το καλοκαίρι.

Η αντιπυρική περίοδος που ξεκινά σήμερα 1η Μαΐου θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου.