Προετοιμάζεται για την εβδομάδα κινητικότητας ο Δήμος Φαρκαδόνας

Διοργανώνει ποδηλατοβόλτα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο το Σάββατο στις 5:30 το απόγευμα

 Με προίκα την προπέρσινη διάκρισή του σε εθνικό επίπεδο για την διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Φαρκαδόνας θα συμμετέχει δυναμικά και την φετινή χρονιά για να τιμήσει την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε διακριθεί για τις εκδηλώσεις που υλοποίησε το 2015, και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 10.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με τα συγκεκριμένα χρήματα ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια  και τοποθέτηση «Έξυπνης» ή «Interactive» στάσης λεωφορείου στην πλατεία της Φαρκαδόνας και στην εγκατάσταση «stands» (βάσεων) ποδηλάτων σε καίρια σημεία (σχολεία και πλατείες) του Δήμου.
Στην παρούσα φάση Δήμος προετοιμάζεται για την διοργάνωση της ποδηλατοβόλτας, απευθύνοντας κάλεσμα στους δημότες, τα παιδιά, τους ποδηλάτες και γενικά όλους τους φορείς και τους συλλόγους, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση το Σάββατο το απόγευμα στις 23 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στη πλατεία της Φαρκαδόνας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην οποία η Δήμος συμμετέχει τα δυο τελευταία χρόνια και τιμά την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο».
Η εκκίνηση θα γίνει από τη πλατεία Φαρκαδόνας στις 5.30 μ.μ. και η διαδρομή που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες είναι: Πλατεία Φαρκαδόνας – Παναγίτσα – Κρήνη και επιστροφή στη Φαρκαδόνα.
Σκοπός των δράσεων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.