Προετοιμάζονται για το χειμώνα οι Φαρκαδόνιοι

Ξεκίνησαν οι αγορές και οι παραγγελίες για τα ξύλα που θα χρησιμοποιηθούν για την θέρμανση των σπιτιών

Όπως όλα δείχνουν και τη φετινή χρονιά η κύρια πηγή θέρμανσης για τη ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα θα είναι το ξύλο.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου οι Φαρκαδόνιοι που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια τα ξύλα για τη θέρμανση ξεκίνησαν να επισκέπτονται τους  εμπόρους της περιοχής μας κι όχι μόνο, πραγματοποιώντας έρευνα αγοράς, αγοράζοντας ή κάνοντας τις παραγγελίες.

Η κίνηση στις εν λόγω επιχειρήσεις χαρακτηρίζεται αυξημένη και θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε στο φθινόπωρο . Οι περισσότεροι εξηγούν πως η εποχή είναι πλέον η καταλληλότερη για την προμήθεια των ξύλων, καθώς αυτά είναι ξερά και φθηνότερα σε σχέση με τις τιμές που καταγράφονται από τον Οκτώβριο. Κατά αυτό τον τρόπο έρχονται να επωφεληθούν και των τιμών και της ποιότητας που σχετίζεται με τη ξηρασία.

Όσον αφορά τις τιμές δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κυμαίνονται από 120 – 125 ευρώ ανά τόνο, με τους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν την μεταφορά στις οικίες των καταναλωτών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι πωλήσεις των ξύλων σε τοπικό αλλά και σε επίπεδο νομού έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με παλιότερα. Φυσικά ο κυρίαρχος λόγος είναι η άνοδος των τιμών των καυσίμων και δη του πετρελαίου, που σε πολλά νοικοκυριά η αγορά του είναι αποτρεπτική. Κατά αυτόν τον τρόπο πολλοί από τους Φαρκαδόνιους πραγματοποίησαν μετατροπές στους καυστήρες από πετρέλαιο σε ξύλο, χρησιμοποιούν τζάκια αλλά ταυτόχρονα και ξυλόσομπες για την ζεστασιά των σπιτιών τους.