Προετοιμάζονται για το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι του δήμου Φαρκαδόνας

Οι περισσότεροι έχουν κλείσει τις συμφωνίες με τους τοπικούς κρεοπώληδες για τη διάθεση αμνοεριφίων

Προετοιμάζονται για το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι της Φαρκαδόνας προκειμένου να διαθέσουν στην αγορά αρνιά και κατσίκια τα οποία θα αγοραστούν από τους τοπικούς καταναλωτές για τον εορτασμό της μεγάλης χριστιανικής γιορτής.

Ήδη οι κτηνοτρόφοι έχουν ολοκληρώσει τις συμφωνίες με κρεοπώλες της Φαρκαδόνας, αλλά και ευρύτερα για την διάθεση των ζώων τους, ενώ αναμένουν τις πωλήσεις που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο του Λαζάρου και μετέπειτα έως και τη Μεγάλη Τετάρτη. Όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι η ζήτηση σήμερα από κρεοπώλες είναι μεγάλη, ωστόσο από πλευράς τους η επάρκεια δεν είναι ίδια σε σχέση με άλλες χρονιές, γεγονός που οφείλεται στις ζημιές που υπέστησαν τα κοπάδια τους την περίοδο του Ιανουαρίου από το παγετό και το χιόνι.

Να θυμίσουμε ότι η κακοκαιρία και η επέλαση του χιονιά, είχε βρει τότε τα κοπάδια των ζώων στο στάδιο της γέννας με αποτέλεσμα τα ζώα, αρνιά και κατσίκια, μόλις γεννιούνταν να μην μπορούν να αντέχουν στο πολικό ψύχος και να πεθαίνουν. Αποτέλεσμα η φετινή παραγωγή και διάθεση σε αρνιά και κατσίκια να είναι περιορισμένη με αντίστοιχα έτη.

Αναφορικά τώρα με το θέμα των τιμών, οι κτηνοτρόφοι σημειώνουν ότι αυτές δεν έχουν κλείσει οριστικά και εκτιμούν πως θα κυμανθούν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.