Προετοιμάζονται στο δήμο Φαρκαδόνας για το 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Οιχαλία στις 12 Ιουνίου από την Αντιδημαρχία Παιδείας  του Δήμου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Με την εμπειρία της περσινής διοργάνωσης και τη διάθεση να ανοίξει για μια ακόμη χρονιά το παράθυρο σ’ ένα δημιουργικό σχολείο, Γνώσης και Πολιτισμού, μάθησης, αλλά ταυτόχρονα και ψυχαγωγίας αναμένεται να διοργανωθεί το  2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού Φαρκαδόνας, στο πλαίσια της λήξης της σχολικής  χρονιάς  2016-2017.

Η φετινή εκδήλωση σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ/Σ  και κατέγραψε το Κρήνη LIve θα πραγματοποιηθεί στην Οιχαλία, την Δευτέρα 12 Ιουνίου, από την Αντιδημαρχία Παιδείας  του Δήμου Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Την φετινή διοργάνωση εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας ο αντιδήμαρχος Παιδείας – Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ηλίας Καραμάνος, επικεντρώνοντας την προσοχή του στο σημαντικό έργο που παράγεται στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Καραμάνος, το Φεστιβάλ θα έχει θεσμικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά πέρυσι διοργανώθηκε στην έδρα του Δήμου, ενώ φέτος θα διοργανωθεί στην Δημοτική Κοινότητα Οιχαλίας, όπως είχε δεσμευτεί η δημοτική Αρχή για εκ περιτροπής πραγματοποίηση στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Στόχος του Φεστιβάλ, όπως συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος, είναι η καλλιέργεια πολιτισμικής συνείδησης καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και αυριανών ενήλικων πολιτών του Δήμου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές από όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας και θα παρουσιάσουν τις σχολικές τους δράσεις, όπως θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, χορευτικά, σχολικές εργασίες – project και γενικότερα τις σχολικές δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε.

Η εισήγηση για την φετινή διοργάνωση βρήκε θετικό το Σώμα που ψήφισε ομόφωνα την φετινή διοργάνωση.