Προετοιμάζεται για την αντιπυρική περίοδο ο Δήμος Φαρκαδόνας

Σε εξέλιξη οι εργασίες σε ορεινούς δρόμους για την προστασία του περιβάλλοντος από καλοκαιρινές πυρκαγιές

Την 1η Μαΐου κηρύσσεται και επίσημα η έναρξη  της φετινής αντιπυρικής περιόδου με τους Δήμους των Τρικάλων και ευρύτερα της χώρας να ξεκινούν τις διαδικασίες και τις ενέργειες που απαιτούνται για να κυλήσει ομαλά και χωρίς δυσάρεστα περιστατικά το καλοκαίρι.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες και στο Δήμο Φαρκαδόνας που ξεκίνησε τις προετοιμασίες και τις ενέργειες ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Όπως εκτιμά ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μεριβάκης, η φετινή χρονιά θα είναι αρκετά δύσκολη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, μιας και οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν την βλάστηση. Το γεγονός αυτό επιβάλει την ανάπτυξη όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την αποτροπή δυσάρεστων περιστατικών. Ωστόσο όπως ο ίδιος επεσήμανε οι εργασίες που αναπτύχτηκαν την περσινή περίοδο, βοήθησαν στο μέγιστο για να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό ο φετινός όγκος εργασιών.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει κάποιες εργασίες σε ορεινούς δρόμους, μετά τις υποδείξεις προέδρων χωριών, οι οποίες θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Φαρκαδόνας θα βρίσκεται σε στενή και διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες Πυροσβεστικές Αρχές, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα σχετίζονται με την πρόκληση πυρκαγιών.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Προστασία, στο οποίο θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, του Αστυνομικού Τμήματος Φαρκαδόνας, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Οιχαλίας καθώς επίσης και εθελοντές.

Στη συγκριμένη σύσκεψη θα εξεταστούν όλο εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, ενώ θα δοθούν και οι κατευθύνσεις για το διάστημα Μαΐου – Οκτωβρίου, χρονικό διάστημα που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος.

Ωστόσο πέραν των άλλων μέτρων που θα ληφθούν από τους αρμόδιους φορείς ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί και από τους πολίτες, καθώς ένα σημαντικό μέρος ευθύνης βαρύνει τους πολίτες.