Προετοιμάζεται να επισκεφτεί τα σπίτια των Φαρκαδόνιων ο Αη Βασίλης

Γονείς και παππούδες παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν θα σβήσουν το όνειρο των παιδιών, αλλά θα το κρατήσουν ζωντανό

Ο Αη Βασίλης ετοιμάζεται να επισκεφτεί τα σπίτια της Φαρκαδόνας για να συναντήσει τους μικρούς φίλους που τον αναμένουν με αγωνία τις τελευταίες ημέρες. Σαφώς και ο σάκος του Αη Βασίλη περιέχει μικρά και μεγάλα δώρα. Έτσι εξάλλου επιτάσσει το έθιμο χρόνια τώρα. Για να γεμίσει, ωστόσο ο σάκος του Αη Βασίλη χρειάζεται να αδειάσουν κυριολεκτικά ή μεταφορικά οι τσέπες των γονιών αλλά και των παππούδων που θα σπεύσουν να προμηθευτούν παιχνίδια και διάφορα άλλα δώρα από τα καταστήματα της περιοχής μας αλλά και των γειτονικών πόλεων. Κι όσο η Πρωτοχρονιά πλησιάζει, τόσο αυξάνεται η κίνηση στα καταστήματα. Γονείς και παππούδες τις τελευταίες ημέρες επισκέπτονται τα καταστήματα της περιοχής μας, για να προμηθευτούν τα δώρα για τα παιδιά. Οι επιλογές που έχουν είναι πολλές, τα οικονομικά ωστόσο δεν είναι στα καλύτερά τους, αλλά ποιος μπορεί να αρνηθεί και να γυρίσει την πλάτη στα μικρά παιδιά; Ποιος μπορεί να σβήσει το όνειρο και την προσμονή του Αη Βασίλη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γονείς και παππούδες περικόπτουν από τα δικά τους έξοδα, προτιμούν να στερηθούν οι ίδιοι κάτι, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα χαλάσουν το χατίρι στα παιδιά, δεν θα τα στενοχωρήσουν και το όνειρο της έλευσης του Αη Βασίλη θα γίνει πράξη.

Για μια ακόμη χρονιά πρώτα στις επιλογές είναι τα παιχνίδια. Στα καταστήματα των παιχνιδιών από τις αρχές της εβδομάδας παρατηρείται αυξημένη κίνηση, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται κάθε είδους παιχνίδια, για τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον τα παιδιά. Φυσικά για τις μεγαλύτερες ηλικίες τα δώρα εστιάζονται περισσότερα σε ρούχα αλλά και βιβλία.

Δώρα που θα τοποθετηθούν έξω από πόρτες, κάτω από Χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα παιδιά να μαγεύονται από την γλυκιά ιστορία της έλευσης του Αη Βασίλη που για μια ακόμη χρονιά τους επισκέφτηκε χωρίς να τον αντιληφθούν.