Προετοιμάζονται οι γονείς για τις εγγραφές σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν μετά από 15 περίπου μέρες στις 20 Μαΐου

Στα «βάσανα» της μελέτης θα μπουν από τη νέα σχολική χρονιά εκατοντάδες νήπια του νομού Τρικάλων που θα αφήσουν πίσω τους τη χαλαρότητα του νηπιαγωγείου και θα βαδίσουν στη πορεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. Οι εγγραφές σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα στις 6 Μαΐου. Θα πραγματοποιούνται στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία έως και τις 20 Μαΐου. Οι γονείς τις προαναφερόμενες ημερομηνίες θα κληθούν να μεταβούν στα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές γεννημένοι το 2014 και 2015 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι την περσινή χρονιά στα δημοτικά σχολεία του νομού Τρικάλων και στα νηπιαγωγεία του νομού είχαν εγγραφεί περισσότερα από 1.900 παιδιά.

Με την ολοκλήρωση των εγγραφών το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένονται με ενδιαφέρον τα στοιχεία γύρω από τον ακριβή αριθμό των μαθητών, οι οποίες την περσινή χρονιά είχαν παρουσιάσει μείωση σε επίπεδο νομό, όπως γενικότερα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Μεταξύ των δικαιολογητικών συγκαταλέγονται:

Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.

Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) το οποίο από δίνεται από τις σχολικές μονάδες στους γονείς, προκειμένου να συμπληρωθεί από ιατρούς που παρακολουθούν τους μαθητές.

Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.