Πρόληψη και προαγωγή υγείας με την υποστήριξη του Δήμου Φαρκαδόνας και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο κέντρο της Φαρκαδόνας στάθμευσε αργά το βράδυ της Κυριακής η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας για την εξέταση γυναικών της ευρύτερης περιοχής.
Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου φιλοξενούνταν στη Λαμία ενώ την Κυριακή συνοδεία του δημάρχου κ. Θανάση Μεριβάκη και του αντιδημάρχου κ. Κώστα Κοσμά, όδευσε στη Φαρκαδόνα καθώς ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Σήμερα το πρωί από το κέντρο της έδρας του Δήμου ξεκίνησε ο μαστογραφικός έλεγχος των γυναικών, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί αύριο.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης κατά την διάρκεια της παραμονής της Κινητής Μονάδας στην περιοχή θα εξεταστούν 100 περίπου γυναίκες της περιοχής. Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Δήμος Φαρκαδόνας τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού και της ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας.
«Πραγματικά οφείλω και πρέπει να ομολογήσω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ας μην ξεχνούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Μέσα από την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη μπορούν να σωθούν ζωές», σημείωσε ο δήμαρχος.
Στην σημαντικότητα του προγράμματος αναφέρθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Υγείας κ. Κώστας Κοσμάς. Ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η αντιδημαρχία Υγείας σε συνεργασία πάντα με το Δήμο που πραγματικά βοηθούν ώστε ο κόσμος να κατανοήσει την αναγκαιότητα της πρόληψης κατά των ασθενειών και νόσων.
«Ως Δήμος θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να έχουμε θερμούς υποστηρικτές το σύνολο των πολιτών της περιοχής», ανέφερε ο κ. Κοσμάς.
Αργά το μεσημέρι της Τρίτης η Κινητή Μονάδα θα αναχωρήσει από την Φαρκαδόνα με προορισμό το Δήμο Μακρακόμης Φθιώτιδας.