Η πρόληψη σώσει ζωές

Εκδηλώσεις ευαισθητοποιήσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνονται με τη βοήθεια εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Με κεντρικό σύνθημα η «πρόληψη είναι στάση ζωής» ο Δήμος Φαρκαδόνας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Φαρκαδόνας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στο πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μια νόσο που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια ανθρώπους, εκατοντάδες και στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Μια νόσο που οφείλεται κυρίως στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών αλλά και στο άγχος που βασανίζει το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που τιμάται την 14η Νοεμβρίου, ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς αναλαμβάνει δράση με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσει πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Την συγκεκριμένη ημέρα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ., στο πλαίσιο των δράσεων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, υλοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕ.Π.) Υγείας του Δήμου Φαρκαδόνας, Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη, προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.

Η δράση έχει ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.

«Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια ασθένεια που δεν γίνεται αντιληπτή χωρίς εξετάσεις και η οποία προκαλεί σοβαρές ζημιές στον οργανισμό. Ο ενημερωμένος άνθρωπος όμως μπορεί να την αντιμετωπίσει απλά και εύκολα. Ο Δήμος Φαρκαδόνας έχει θέσει βασικό στόχο την εξασφάλιση μιας υγιεινής ζωής και καλεί όλους τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν στο συγκεκριμένο θέμα, προστατεύοντας την υγεία τους. Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης πολιτικής για την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της πόλης, εντάσσονται και οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις», δήλωσε ο οραματιστής της ιδέας των εκδηλώσεων και πρόεδρος της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. κ. Κώστας Κοσμάς.

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και ώρες 8:30-11:00 το πρωί, νοσηλεύτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα επισκεφτούν τα ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας και Γριζάνου, όπου θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες για το Σακχαρώδη Διαβήτη.