Προωθώντας τον Αθλητισμό και τη σωματική άσκηση

Άκρως επιτυχημένα διεξήχθη στη Φαρκαδόνα η δράση BE ACTIVE Γ.Γ.Α. με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και εκατοντάδων Φαρκαδόνιων

Στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, όπως επίσης στο εθελοντισμό και την στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής αποσκοπούσε η εκδήλωση που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Φαρκαδόνα.

Η αθλητική εκδήλωση – δράση διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BEACTIVE Γ.Γ.Α., από το Δήμο Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και είχε την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Στόχος των διοργανωτών να αποτελέσουν να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για τους Φαρκαδόνιους, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν σε τακτική βάση αν όχι σε καθημερινή.

Το μήνυμα που μεταφέρθηκε από άκρη σε άκρη της Φαρκαδόνας υπήρξε ξεκάθαρο. Ο Αθλητισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων χαρισματικών και με ιδιαίτερες δυνατότητες ατόμων. Αντίθετα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση και κοινωνική θέση. Ανεξάρτητα ακόμη και από κοινωνική ευρωστία και αρτιμέλεια.

Στη δράση συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας δείχνοντάς πως μέσω της άσκησης και του αθλητισμού μπορεί να οικοδομηθεί μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας πλημμυρισμένοι από συναισθήματα ευγνωμοσύνης και ικανοποίησης ευχαρίστησαν: την Γ.Γ.Α. και τον υπεύθυνο συντονιστή του προγράμματος #BEACTIVE κ. Καρακάση Διονύση, την υπεύθυνη εθελοντισμού και νέας γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γαλανοπούλου Χριστίνα, τον δημοσιογράφο-έφορο του ΠΣΑΤ και διεθνή αναλυτή ποδοσφαίρου FIFA-UEFA κ. Σταραμόπουλο Μάνο, τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κόκκαλη Αλέξανδρο, τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, τον Α. Σ. ΑΤΛΑΣ και την ομάδα των αθλητών του για το πρόγραμμα επίδειξης Άρσης Βαρών, τον Α.Ο. Ταξιαρχών και το παιδικό τμήμα για το πρόγραμμα επίδειξης ποδοσφαίρου, το Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας και τα έξι τμήματα ( 2 παιδικά, 2 εφηβικά, 2 ενηλίκων) για τα προγράμματα που παρουσίασαν (μπαλέτο, μοντέρνος χορός, αθλητικός χορός, γυμναστική step, τραμπολίνο), την εκπρόσωπο ιατρό του Κ.Υ.Φ. κ. Μπλάτσα Βάσια και την αναφορά της για την προσφορά του αθλητισμού στη υγεία, το Σ.Ο.Α.Τ. Τρικάλων και τα αθλητικά τμήματά του για την επίδειξη του αθλητικού προγράμματος tae kwon do, τον Α.Π.Σ. Τρικάλων και τα παιδικά τμήματά του για την επίδειξη του προγράμματος της Ελληνορωμαϊκής Πάλης,

τους προπονητές και τους γυμναστές όλων των αθλητικών συλλόγων και φορέων, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής, τους πολίτες που με την παρουσία τους αγκάλιασαν και τίμησαν τη δράση μας.

Όμως περισσότερο από τον καθένα ευχαρίστησαν όλα τα παιδιά των συλλόγων και τους προπονητές τους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την εθελοντική τους συμμετοχή και τους ευχόμαστε υγεία και πάντα επιτυχίες.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Βέρα Γαλατσίδη για την ευγενική παραχώρηση των πανέμορφων φωτογραφιών.