Προσκλητήριο στους ξενιτεμένους συνδημότες απευθύνει το «Νέο Ξεκίνημα»

Τους καλούν να έρθουν στην περιοχή την μεθεπόμενη Κυριακή, να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα και να στηρίξουν το συνδυασμό που βάζει το «Εμείς» πάνω από το «Εγώ»

Με μια άκρως συγκινητική επιστολή για τους ανθρώπους  που έλκουν την καταγωγή τους από χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, αλλά λόγω της επαγγελματικής τους ενασχόλησης βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, σε χώρες του εξωτερικού, ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Φαρκαδόνας Μιχάλη Μπαγιώτη, απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Καλεί όλους τους δημότες που διαμένουν στο εξωτερικό να προσέλθουν στην περιοχή μας την 26η Μαΐου, να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «Νέο Ξεκίνημα». Ένα συνδυασμό που όπως αναφέρεται στην επιστολή δεν περιλαμβάνει «βαρίδια του παρελθόντος», ένα συνδυασμό «χωρίς μηχανορραφίες και ραδιουργίες, χωρίς αφορισμούς και αυτόκλητους σωτήρες».

Ένα συνδυασμό που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο του τόπου, ένα συνδυασμό με όραμα και ιδέες, ένα συνδυασμό που βασίζεται στο «ΕΜΕΙΣ» κι όχι στο «ΕΓΩ».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» έχει ως εξής:

«Αγαπητοί ξενιτεμένοι συνδημότισσες και συνδημότες,

Στις 26 Μαΐου 2019 θα διεξαχθούν στη μητέρα πατρίδα οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο Δήμος Φαρκαδόνας χρειάζεται τη συμμετοχή σας, χρειάζεται τη στήριξή σας. Η συμμετοχή σας σε αυτή την εκλογική διαδικασία έχει ουσιαστικό και καθοριστικό χαρακτήρα. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Δήμου μας για ένα δυναμικό «Νέο Ξεκίνημα», χωρίς βαρίδια του παρελθόντος, χωρίς μηχανορραφίες και ραδιουργίες, χωρίς αφορισμούς και αυτόκλητους σωτήρες. Εμπιστευόμαστε την κρίση σας αλλά και τη μνήμη σας. Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα του τόπου μας. Πριν αναγκαστείτε να φύγετε στο εξωτερικό βιώσατε βήμα – βήμα, ημέρα με την ημέρα το τέλμα στο οποίο περιερχόταν ο τόπος μας και γνωρίζετε ποιοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό. Βιώσατε την αδιαφορία και τις στρατηγικές αλληλοεξόντωσης κάποιων κοινοτικών και δημοτικών Αρχόντων. Σήμερα, οι ίδιοι αυτοί κοινοτικοί και δημοτικοί άρχοντες του μακρινού παρελθόντος, σε μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των δημοτών, άφησαν για λίγο πίσω τους τις παραπάνω συμπεριφορές και ενώθηκαν σε μια ανίερη συμμαχία προκειμένου να ξανακαρπωθούν την εξουσία. Είναι οι ίδιοι που από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα έβλεπαν τον τόπο μας και τη νίκη τους στις εκλογές ως λάφυρο, είναι οι ίδιοι που ανυπομονούν για την ώρα της μοιρασιάς την επόμενη ημέρα των εκλογών, άλλοι για το προσωπικό τους συμφέρον, άλλοι για την προσωπική τους ματαιοδοξία και άλλοι για την προσωπική τους υστεροφημία και την εξυπηρέτηση των αναγκών του «Εγώ» τους.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Εδώ και αρκετές ημέρες ολοκληρώθηκαν οι προγραμματικές ομιλίες και των πέντε συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο σας. Σας καλούμε όλους εσάς που είτε μεγαλουργήσατε στο εξωτερικό είτε αγωνίζεστε για ένα καλύτερο αύριο των οικογενειών σας να καταβάλλετε προσπάθεια για να δώσετε ένα ηχηρό παρών στις 26 Μαΐου. Πριν αποφασίσετε, όμως, για την ψήφο σας αναζητήστε το όραμα και το πρόγραμμα και των πέντε συνδυασμών. Με ευκολία θα διαπιστώσετε ότι αυτοί που επαγγέλλονται ότι θα πετύχουν ως επίλογο ζωής αυτό που δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν στο κύριο και ενεργητικό μέρος της ζωής τους, δεν μπήκαν καν στον κόπο να εκπονήσουν ένα ελάχιστο πρόγραμμα. Αντί για σοβαρό και προγραμματικό λόγο επιμένουν σε μια άνευ προηγουμένου περιαυτολογία. Είναι η απόδειξη ότι δεν νοιάζονται για το αύριο του Δήμου μας αλλά μόνο για την προσωπική επιβεβαίωση του «Εγώ» τους.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Έχετε και γνώση και μνήμη. Σας περιμένουμε για να διαγράψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεπερασμένες αρχηγοκεντρικές συμπεριφορές, σας περιμένουμε να θέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τέρμα στην εξυπηρέτηση των αναγκών του «Εγώ» και να στρατευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην υπηρεσία του «Εμείς», στην υπηρεσία του Δήμου Φαρκαδόνας.».