Προσκύνησε τον συντοπίτη Άγιο ο λαός της Φαρκαδόνας

Τον Άγιο Δανιήλ εκ Τσιοτίου υποδέχτηκε η Φαρκαδόνα, η Κάρα του οποίου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου στην Καλαμπάκα

Τον δικό της Άγιο, τον Άγιο Δανιήλ τον εκ Τσιοτίου καταγόμενο, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κλήρος και λαός της Φαρκαδόνας. Το Φαρκαδόνιο που σε μικρή ηλικία εγκατέλειψε τα εγκόσμια και μόνασε στα Άγια Μετέωρα και αφοσιώθηκε ψυχή και σώμα στο Θεό. Μια ασκητική μορφή, που το μόνο μέλημα, ήταν να προσεύχεται και να δοξάζει σε καθημερινή βάση το Θεό και τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Η υποδοχή της Αγίας Κάρας του Οσίου έγινε στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Φαρκαδόνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος παρέλαβε την Τίμια Κάρα για να την μεταφέρει εντός του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου θα παραμείνει επί τριημέρου.

Ο ευλαβής λαός της Φαρκαδόνας κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων προκειμένου να προσκυνήσει την Τίμια Κάρα του Αγίου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φαρκαδόνα και από νεαρά ηλικία αφιερώθηκε στο Θεό. Μόνασε στο Μεγάλο Μετέωρο όπου μετά την Κοίμησή του αναδείχτηκε από την Εκκλησία Όσιος.

Με την άφιξη της Αγίας Κάρας στον Ιερό Ναό τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο προστάτη της Φαρκαδόνας.

Τις ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητο απηύθυνε ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος για την έλευση του τιμίου Λειψάνου. Ο κ. Χρυσόστομος κάλεσε να ενδυναμώσουμε την πίστη μας στο Θεό, το Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους μας καθώς αποτελούν τη μόνη ελπίδα στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Χρήστος Μιχαλάκης, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κος Στέλιος Λάσκος, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κος Θανάσης Μεριβάκης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κώστας Θωμάς, Ηλίας Καραμάνος και Κώστας Κοσμάς, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κα Δέσποινα Μπότη, κα Ελένη Χαλβατζά, κος Γιάννης Σακελλαρίου, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη Συλλόγων & τοπικών κοινοτήτων κ. ά.