Προσπάθειες να κρατήσει ζωντανά τα πτηνά της περιοχής του με αφορμή το χιονιά καταβάλει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας

Πολύπλευρος ο ρόλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας και Περιχώρων. Πέραν των άλλων σκοπών του, στοχεύει στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής. Και το αποδεικνύει εμπράκτως, αν κρίνει κανείς από τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την επέλαση του χιονιά από την περιοχή μας.
Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος κ. Πέτρος Παλάντζας και τα μέλη του Συλλόγου, μπροστά στα έντονα καιρικά φαινόμενα που «βομβαρδίζουν» με χιόνι την περιοχή, φρόντισαν να σκορπίσουν σε λίμνες της περιοχής 300 κιλά τροφής για τα πουλιά. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας η έντονη χιονόπτωση έχει καλύψει τα πάντα, με αποτέλεσμα πουλιά, αλλά και πάπιες να μην μπορούν να εντοπίσουν τροφή.
«Αν δεν προχωρούσαμε στην ρίψη τροφής, τα πτηνά θα απειλούνταν με αφανισμό, αν κρίνουμε και από το συνδυασμό, χιονιού, παγωνιάς και μη εξεύρεση τροφής. Θεωρώ ότι με την ρίψη της τροφής θα βοηθήσουμε κατά πολύ τα πτηνά να παραμείνουν στην περιοχή μας και ζωντανά», σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας.
Σημειωτέον ότι, με απόφαση του Δασαρχείου Τρικάλων απαγορεύτηκε το κυνήγι στη Φαρκαδόνα και σε όλο το φάσμα του νομού όσο διαρκεί η χιονόπτωση και οι άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι παραβάτες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυστηρές ποινές.