Με το πρώτο κουδούνι του Σεπτεμβρίου οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία

Ξεκίνησε η αποστολή των σχολικών βιβλίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη στα γυμνάσια βρίσκονται τα σχολικά βιβλία που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των μαθητών την επόμενη σχολική χρονιά.

Ήδη οι αποστολές των βιβλίων ξεκίνησαν ενώ στην παρούσα φάση αναμένονται οι τίτλοι για τα λύκεια του νομού Τρικάλων. Η αποστολή των βιβλίων προσδιορίζεται για το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ μέσα στον Αύγουστο αναμένεται η αποστολή των βιβλίων για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα εξέφρασε την ικανοποίηση της, επισημαίνοντας ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον επόμενο Σεπτέμβριο οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν τα βιβλία τους χωρίς να παρατηρηθούν καθυστερήσεις.

Εν αναμονή της αποστολής των βιβλίων βρίσκεται και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Μέσα στο καλοκαίρι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν προγραμματίσει δυο κύκλους αποστολών. Συγκεκριμένα ο πρώτος κύκλος ανοίγει από τις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου ενώ ο δεύτερος εστιάζεται στις ημερομηνίες από 21 Αυγούστου έως 8 Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τοπικής εκπαιδευτικής διεύθυνσης οι μεταφορικές θα έρχονται σε επικοινωνία με τους υπαλλήλους που ορίστηκαν ανά σχολείο του νομού ένα διήμερο προ της αποστολή, καθορίζοντας την ημερομηνία μεταφοράς.

Κατ’ αυτό τον τρόπο η αποστολή των βιβλίων θα γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Από την πλευρά τους υπηρεσιακοί παράγοντες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής κ. Χρήστος Μπουλούμπασης εκτιμούν ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων όλου του νομού θα παραλάβουν την επομένη του Αγιασμού τα σχολικά εγχειρίδια.