Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα στο Ζάρκο

Σήκωσε άσφαλτο, ξερίζωσε δέντρα, κατέστρεψε καλλιέργειες χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και εκτάσεις αργά το απόγευμα στο Ζάρκο

Άνοιξαν οι ουρανοί αργά το απόγευμα της Τρίτης στο Ζάρκο, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπως και σε πολλά σημεία του αγροτικού δικτύου.

Για περίπου μισή ώρα στο χωριό επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα με τις λέξεις να θεωρούνται φτωχές για να περιγράψουν τα όσα συνέβαιναν στο χωριό αλλά και περιμετρικά αυτού.

Η ισχυρή νεροποντή συνδυαζόταν με ανεμοθύελλα που κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αμπελοκαλλιέργειες καταστράφηκαν στην κυριολεξία από τους ισχυρούς ανέμους, μεγάλοι όγκοι νερού κατηφόρισαν από τον ορεινό όγκο παρασύροντας πέτρες, αποκολλώντας άσφαλτο, χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πεδινές εκτάσεις και καλλιέργειες πλημμύρισαν ενώ τα νερά έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Το νερό των χειμάρρων σε πολλά σημεία ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική και Αστυνομία, μιας και ένας εκ των χειμάρρων διέρχεται της παράπλευρης οδού της εθνικής οδού Τρικάλων Λάρισας. Επί ποδός βρέθηκε και ο Δήμος Φαρκαδόνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Οι κάτοικοι πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν, μιας και οι εικόνες και το σκηνικό που διαμορφωνόταν προκαλούσε μονάχα φόβο.

Το ΚΡΗΝΗ LIVE θα σας ενημερώσει με εκτενή ρεπορτάζ το πρωί της Τετάρτης.

1 σχόλιο

  1. ΜΑΡΙΑ ΠΛΗΚΑ
    19/06/2019 at 09:22

    Τεράστια ήταν η καταστροφή που σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες στην περιοχή του Αη Γιάννη στο Ζάρκο Κινδύνευσαν να αποκλεισθούν άνθρωποι – ένα μικρό παιδί εξαιτίας μίας γέφυρας που δεν έγινε μέχρι τώρα ,επίσης δεν έφτανε η κούραση της ημέρας ,έφτασαν στις οικογένειες 2 ώρες ενώ δούλευαν μέσα στον ήλιο όλη μέρα μετά έπρεπε να διασχίσουν χείμαρρο που έπαιρνε μπροστά του ότι έβρισκε ,αγροτικό 4χ4 βούλιαξε , οι άνθρωποι έγιναν μούσκεμα καθώς η έξοδος από άλλο δρόμο ήταν δύσκολη ,ήταν όπως η κιβωτός του ΝΩΕ Ολα αυτά μας δείχνουν πως οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε κίνδυνο είναι αυτοί οι ξεχασμένοι άνθρωποι που φέρνουν το γάλα και το κρέας και παλεύουν καθημερινά με οποιαδήποτε καιρική συνθήκη να ζήσουν τις οικογένειες τους. Ολα αυτά γράφω γιατί και ο δικός μου πατέρας κινδύνεψε παλαιά να πνιγεί από χείμμαρο στην ίδια περιοχή. και γενικά υπάρχει κίνδυνος επανάληψης των ίδιων καιρικών φαινομένων.Χθές κυνδύνεψαν 10 άτομα καθώς και ένα μικρό παιδί 4 ετών το οποίο μεταφέρθηκε με την βοήθεια της πυροσβεστικής Η διόρθωση των ζημιών κατά τις νυχτερινές ώρες ήταν αδύνατ.Παρακαλώ και κάνω έκκληση για ανακατασκευή και κατασκευή των γεφυριών και ασφαλτόστρωση του δρόμου για να είναι προσβάσιμη η περιοχή .
    Πλήκα Μαρία εκπαιδευτικός κόρη κτηνοτρόφου.

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *