Προβλήματα σήμερα το πρωί στην ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας από «δίπλωμα» νταλίκας

Κλειστή για ώρες η εθνική οδός με την κίνηση να διοχετεύεται από παρακαμπτήριες οδούς

Κι αν κανείς θα πίστευε ότι η κακοκαιρία θα προκαλούσε κυκλοφοριακά προβλήματα στο ορεινό, εθνικό οδικό δίκτυο θα διαψευδόταν, μιας κι αυτά ήρθαν από τα πεδινά, καθώς ο όγκος του χιονιού στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας αυξημένος σε σχέση με τα Τρίκαλα κι άλλες περιοχές του νομού.

Στις 10 περίπου του πρωινού της Τρίτης στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας στο ύψος του Κλοκοτού, είχαμε την εκτροπή νταλίκας η οποία απέκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας Λάρισας.

Από το σημείο διερχόταν μονάχα ΙΧ αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν νταλίκες αλλά κι ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η κινητοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Δήμου Φαρκαδόνας υπήρξε έντονη προχωρώντας στον αποχιονισμό της παρακαμπτήρια οδού Γεωργανάδων – Φαρκαδόνας  προκειμένου να παροχετευτεί η κίνηση των μεγάλων οχημάτων που παρέμειναν ακινητοποιημένα στην εθνική οδό.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δινόταν στην απεμπλοκή του λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο Τρίκαλα – Θεσσαλονίκη, μιας και μετέφερε επιβάτες που έπρεπε να αναχωρήσουν απογευματινές ώρες για το εξωτερικό με αεροπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι το λεωφορείο έπαιρνε το δρόμο για την Θεσσαλονίκη ενώ η κίνηση των υπολοίπων βαρέων οχημάτων διοχετευόταν στην παρακαμπτήρια οδό μέσω Γεωργανάδων προς Φαρκαδόνα κι από εκεί στην εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας.

Την ίδια ώρα γινόταν προσπάθειες για την απομάκρυνση του φορτηγού από την εθνική οδό που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Φωτογραφίες: Θάνος Χάμος, Φλούλης Καρανάσιος