Ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση για τους μαθητές

Εννιά δημοτικά σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας και 400 μαθητές θα συμμετέχουν την ερχόμενη Τρίτη στη δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης»  

Κοντά στην ανακύκλωση αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος θα προσπαθήσει να φέρει τα παιδιά ο Δήμος Φαρκαδόνας. Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Τρικάλων, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της, και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. θα διοργανώσει την ψυχαγωγική – εκπαιδευτική δράση «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» για τους μαθητές των σχολείων της περιοχής του.

Το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» πρόκειται να φιλοξενηθεί στην Κεντρική Πλατεία Φαρκαδόνας το πρωί της Τρίτης 13 Νοεμβρίου 2018 και συγκεκριμένα από τις 9:00  π.μ. – 13:00 μ.μ. για να υποδεχθεί 450 μαθητές 9 δημοτικών σχολείων.

Με την ενέργεια αυτή, μέσω διασκεδαστικών και διαδραστικών παιχνιδιών, όπως το κυνήγι θησαυρού, το μπόουλινγκ, οι τσουβαλοδρομίες, ο τροχός της ανακύκλωσης, το φιδάκι, το παζλ, οι κρίκοι, ο στόχος και άλλα παιχνίδια, ειδικά προσανατολισμένα στο θέμα της ανακύκλωσης, το Λούνα Παρκ, σύμφωνα με τον δήμο, ψυχαγωγεί και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά στα υλικά που δέχεται ο Μπλε Κάδος και στην ορθή χρήση του.

Σκοπός της δράσης είναι να εξοικειωθούν οι μικροί μας φίλοι με την ιδέα της Ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι, να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Στην σημαντικότητα της εκδήλωσης που στοχεύει στην ευαισθησία των μαθητών απέναντι στο περιβάλλον στάθηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κοσμάς.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο και κάθε μορφής εκδήλωση να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές, τα μικρά παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε πόσο μάλλον τα παιδιά ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει χαμένο. Όλες οι συσκευασίες αξιοποιούνται μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή του ευαισθητοποιημένου πολίτη. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που ξεκινάμε τη αυτή δράση από τη βάση, που είναι τα παιδιά μας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η ικανοποίηση στα παιδιά ότι συμμετέχουν και αυτά ενεργά στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής», δήλωσε ο κ. Κοσμάς.

Μετά την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης αναμένεται μελλοντικά να υπάρξει συνέχεια με αντίστοιχες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.