«Στις επερχόμενες εκλογές ρίχνουμε «ΚΟΚΚΙΝΟ» στην κάλπη»

Κάλεσμα στους Φαρκαδόνιους να δυναμώσουν την φωνή του ΚΚΕ σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας απηύθυνε από το Ζάρκο ο Τάσος Τσιαπλές

Να ρίξουν κόκκινο στην κάλπη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, δυναμώνοντας τη φωνή του ΚΚΕ σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας κάλεσε τους Φαρκαδόνιους από το Ζάρκο ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.

Ο κ. Τσιαπλές συμμετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση που έγινε στο Ζάρκο, όπου αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, όπως της αυτοδιοίκησης βαδίζοντας προς τις εκλογές αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, ενώ συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες.

Με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο το ΚΚΕ αποκαλύπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης για δήθεν «έξοδο από τα μνημόνια», και «επιστροφή στην κανονικότητα», προσπαθώντας να κρύψει ότι θέλουν το λαό να συνεχίσει να ματώνει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Έντονη αναφορά υπήρξε στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης και στο ρόλο της μεταρρύθμισης του «Κλεισθένη», με το στέλεχος του ΚΚΕ να εκτοξεύει τα βέλη του στην κυβέρνηση και στα αστικά κόμματα που συνήνεσαν επί του νέου αυτοδιοικητικού σχεδίου.

«Το ΚΚΕ με τις παρεμβάσεις του ανέδειξε το αντιδραστικό περιεχόμενο του «Κλεισθένη », καταδεικνύοντας τις στοχεύσεις του, υπερασπίστηκε τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, την ανάγκη γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης των δήμων και των Περιφερειών, μη αποκέντρωσης βασικών τομέων όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, εναντίωσης στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.», τόνισε ο κ. Τσαπλές και συμπλήρωσε:

«Οι βουλευτές του με τις παρεμβάσεις τους έκαναν καθαρό ότι καμία διοικητική δομή ή «μεταρρύθμιση» για την προσαρμογή της Τοπικής Διοίκησης στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τις οποίες πρέπει να φέρουν στο προσκήνιο με την πάλη τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.».

Μπροστά σε αυτά και σε λίγους μήνες μπροστά στην κάλπη, κάλεσε τον κόσμο να μετρήσει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και να σκεφτούν την επόμενη ημέρα. Παράλληλα απευθυνόμενους στον κόσμο, τον κάλεσε να ενισχύσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια του κόμματος για την αυτοδιοίκηση που θα στηρίζονται από νέους και νέες, από εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, αγρότες και ελευθεροεπαγγελματίες, που έχουν τις ίδιες αγωνίες και διακρίνονται για την μαχητικότητα τους.

Αναφορά κατά την ομιλία έγινε και στα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που εξαθλιώθηκαν από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, και των εκάστοτε κυβερνήσεων, που έχουν ως στόχο τη συρρίκνωση και τον αφανισμό. Δεν έμεινε εκεί, επικέντρωσε την προσοχή σε θέματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους, που αποτελούν τα μεγάλα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης.