Η ρευματοπάθεια ταλαιπωρεί νεαρές και μεγαλύτερες ηλικίες

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας με προσκεκλημένους ειδικούς γιατρούς

Τα ρευματικά νοσήματα «κατοικούν» μόνιμα και σε εκατοντάδες σπίτια του Δήμου Φαρκαδόνας, σπέρνοντας πόνο και σε κάποιες των περιπτώσεων αναπηρία.

Τα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα, αποτελούν ένα σύνολο χρόνιων παθήσεων που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες με σημαντικότερη, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους στην περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα με τους ασθενείς να επισκέπτονται τους ειδικούς γιατρούς ζητώντας ίαση από τους πόνους μέσω της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής.

Ο Σύλλογος Γυναικών Οιχαλίας συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση όπου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα. Ομιλητές στην εκδήλωση υπήρξαν ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Ιωάννης Σακελλαρίου και η ιατρός, ρευματολόγος κα Εύη Γεωργίου. Οι δυο γιατροί στάθηκαν στις αιτίες της ασθένειας, στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε, καθώς επίσης και στο ρόλο που έρχεται να διαδραματίσει ο ρευματολόγος.

Πλήθος κόσμου, κυρίως γυναικών που ταλαιπωρούνται ακόμη κι από νεαρή ηλικία από τη ρευματοπάθεια παρευρέθησαν στην εκδήλωση, όπου ενημερώθηκαν και θέσανε τα ερωτήματά τους στους παρευρισκόμενους ιατρούς. Άλλωστε ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού και η επισήμανση της σπουδαιότητας της πρόληψης.

Η κα Γεωργίου ειναι ειδικός Ρευματολογος και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη των Τρικαλων, Κολοκοτρωνη 13.