Ροζ κορδελάκι στις υπαλλήλους του Δήμου Φαρκαδόνας

Ευαισθητοποίηση για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού

Το γυναικείο πληθυσμό της περιοχής προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει ο Δήμος Φαρκαδόνας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού.

Να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας που θα τις προστατεύσει σε ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ασθένειας του καρκίνου του μαστού.

Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού», αναπτύχτηκε δράση διανομής χαρακτηριστικής ροζ κορδέλας, σύμβολο της ευαισθητοποίησης γύρω από τον καρκίνο του μαστού, όπως επίσης και διανομή έντυπου υλικού προς ενημέρωση για τον σημαντικό ρόλο που παίζει η πρόληψη, στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, ενώ η διοργάνωση ανήκει στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας και στον Δήμο Φαρκαδόνας.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σε δημόσιες υπηρεσίες του Δήμου, ΔΕΥΑΦ, ΚΕΠ Φαρκαδόνας και ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. (Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Φαρκαδόνας) και στα σχολεία Γενικού Λυκείου, ΕΠ.ΑΛ., Γυμνάσιο, Δημοτικό και Παιδικό σταθμό του δήμου.

Τις παραπάνω Δημόσιες Υπηρεσίες και σχολεία επισκέφθηκαν, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών-Προγραμματισμού-Υγείας -Παιδείας-Πολιτισμού και Κοινωνικής πολιτικής, κ. Ηλίας Καραμάνος, ο κ. Κοσμάς Κωνσταντίνος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού-Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας, Δήμητρα Παπαστεργίου και Ευαγγελία Καραπέτσα και από το τμήμα προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνας η κα Κατερίνα Γκριμπογιάννη.