Σαφάρι ελέγχων της Τροχαίας και αφαίρεση δεκάδων διπλωμάτων οδήγησης στο Δήμο Φαρκαδόνας

Αφαίρεση διπλωμάτων και επιβολή τσουχτερών προστίμων στους οδηγούς που δεν τηρούν τον ΚΟΚ

Τo σαφάρι ελέγχων της Τροχαίας Τρικάλων στα διοικητικά όρια του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και γενικότερα των τοπικών Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος των τροχονομικών ελέγχων η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας που είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Φυσικά οι έλεγχοι δεν εστιάζονται μονάχα στην περιοχή της Φαρκαδόνας. Διεξάγονται καθημερινά σε όλο το φάσμα του νομού, αν κρίνουμε από την παρουσία των αστυνομικών τόσο στις εθνικές οδούς, όσο στις πόλεις και τα χωριά του νομού και της Θεσσαλίας ευρύτερα. Σύμφωνα με το μηνιαίο απολογισμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για το μήνα Σεπτέμβριο αφαιρέθηκαν πανθεσσαλικά 592 διπλώματα οδήγησης (246 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 246 για μη χρήση του προστατευτικού κράνους, 105 για χρήση κινητού τηλεφώνου).

Και στην περιοχή της Φαρκαδόνας το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές παραβάσεις στα μπλόκα που έστησε η Τροχαία, αλλά και Υπηρεσίες της Α.Δ.Τ. και του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Η χρησιμοποίηση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, ή μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, ή μη χρήση του προστατευτικού κράνους είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων με την αφαίρεση 37 σύμφωνα με πληροφορίες διπλωμάτων οδήγησης μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Φυσικά πέραν των προαναφερόμενων παραβάσεων καταγράφηκαν κι άλλες στις οποίες υπήρξε επιβολή τσουχτερών προστίμων που προβλέπονται από τον Κ.Ο.Κ.

Οι οδηγοί πλέον οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ για να αποφύγουν τα πρόστιμα μιας και οι έλεγχοι της Αστυνομίας δεν εστιάζονται μονάχα στις εθνικές οδούς. Μπλόκα των αστυνομικών στήνονται παντού, ακόμη και σε εισόδους χωριών, τόσο της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα σε όλο το φάσμα του νομού με αφαίρεση διπλωμάτων και επιβολή τσουχτερών προστίμων.