Σάρκα και οστά θα λάβει το έργο της ύδρευσης 4 χωριών της Φαρκαδόνας

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η «κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Παναγίτσας, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Διάσελλου»

Με την προσοχή στραμμένη στα έργα ύδρευσης βρίσκεται σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, καθώς επίσης και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Στόχος του Δήμου και της ΔΕΥΑΦ να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρατηρούνται σήμερα και χαρακτηρίζονται είτε μικρά, είτε μεγάλα.

Τον δρόμο της υλοποίησης λαμβάνει ένα ακόμη έργο που θα συμβάλει στην βελτίωση των υποδομών ύδρευσης αρκετών χωριών.

Συγκεκριμένα εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η «κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Παναγίτσας, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Διάσελλου».

Αυτό σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος θα δημοπρατήσει το συγκεκριμένο έργο, ενώ η υλοποίησή του υπολογίζεται αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Θανάσης Μεριβάκης, αυτή η θετική εξέλιξη εξασφαλίστηκε μετά από συστηματικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Φ..

Πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή, μιας και θα εξασφαλίζει επαρκές και ποιοτικό νερό σε δημοτικά διαμερίσματα που το έχουν ανάγκη.

Την ίδια ώρα, θα λύσει τα πολύχρονα και πολύ σοβαρά προβλήματα ύδρευσης που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Φαρκαδόνας, εξασφαλίζοντας μόνιμες λύσεις.

«Τόσο το μέγεθος του προϋπολογισμού του, όσο και η πολύ μεγάλη αναγκαιότητά του, το κατατάσσουν σε ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα έχουν ποτέ υλοποιηθεί στην περιοχή της Φαρκαδόνας την τελευταία δεκαετία, και το σημαντικότερο στον τομέα της ύδρευσης» επεσήμανε ο κ. Μεριβάκης.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει ότι, γιατί η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρά ζητήματα στο δίκτυο ύδρευσης, η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει βαρύτητα σε έργα, που με την υλοποίησή τους αναμένεται να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών.