Σάρωσε τα μετάλλια η Φαρκαδόνια Βάια Μπουτσιώλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Στο ψηλότερα σκαλί του βάθρου ανέβηκε δυο φορές η 17χρονη αθλήτρια Βάια Μπουτσιώλη από τη Φαρκαδόνα.

Η αθλήτρια της Άρσης Βαρών συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2016 που διεξήχθη στο Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου Χαλκιδικής. Αγωνίστηκε σε δύο κατηγoρίες καταφέρνοντας να αποσπάσει με ευκολία έξι μετάλλια, δυο Χρυσά και τέσσερα Ασημένια.

Η αθλήτρια του Α.Σ ΑΤΛΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ με προπονητή τον Νίκο Σωτηρίου στην κατηγορία  75+ Νέων Γυναικών στο ΑΡΑΣΕ αναδείχτηκε πρώτη καταφέρνοντας να σηκώσει 60 κιλά, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση τις Άννα Σαλπικίδου (ΠΑΟ) 58 κιλά και Μαρία Αγορανού (ΕΓΣ) 51 κιλά.

Στην ίδια κατηγορία στο Ζετέ η Βάια Μπουτσιώλη (Άτλας Λάρισας) σήκωσε 64 κιλά, 124 κιλά στο σύνολο , καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, μιας και την πρώτη θέση κατέκτησε η Άννα Σαλπικίδου (ΠΑΟ) 70 κιλά στο Ζετέ, 128 κιλά στο σύνολο και τρίτη Μαρία Αγορανού (ΕΓΣ) 63 κιλά, 114 κιλά στο σύνολο .

Στην κατηγορία 75+ Γυναικών στο  ΑΡΑΣΕ η Βάια Μπουτσιώλη κατέκτησε την κορυφή σηκώνοντας 60 κιλά, με δεύτερη την Άννα Σαλπικίδου να μένει στα 58 κιλά και την Μαρία Αγορανού στα 51 κιλά.

Τέλος η Βάια Μπουτσιώλη (Ατλας Λάρισας) σήκωσε 64 κιλά στο Ζετέ, 124 κιλά στο σύνολο , καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση, μιας και την πρώτη θέση κατέκτησε η Άννα Σαλπικίδου (ΠΑΟ) 70 κιλά στο Ζετέ, 128 κιλά στο σύνολο  και τρίτη Μαρία Αγορανού (ΕΓΣ) 63 κιλά στο Ζετέ, 114 κιλά στο σύνολο.

Την περσινή χρονιά ανάλογες και μεγάλες επιτυχίες απέσπασε ο 14χρονος σήμερα αδελφός της Βάιας, Βησσαρίων (Άτλας Λάρισας) , που συμμετείχε σε τουρνουά που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις προσπάθειες της 17χρονης  Πρωταθλήτριας: