Το Σάββατο οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφασίζουν το αγωνιστικό τους πλάνο

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους αγροτοκτηνοτρόφους και τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων της Φαρκαδόνας και ευρύτερα του νομού για συμμετοχή στην ευρεία σύσκεψη της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».

Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας.

Στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης αναμένεται να αποφασιστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων που θα τρέξουν πιθανότατα από την νέα χρονιά και θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο.

«Τα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτά που περιλαμβάνονται στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015- 2020 τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματα μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλης Θωμόπουλος και απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους: «Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας».

«Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής (αντιπλημμυρικά- εγγειοβελτιωτικά) που να εξασφαλίζουν τη ζωή στο χωριό, την παραγωγή και το πάγιο κεφάλαιο από πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις κα.», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης. Να μην εφαρμοστεί και να αποσυρθεί το «πράσινο τέλος» στο νερό, η οδηγία της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των νερών».