Σε απολογισμό του Συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό προχώρησε η Τρικαλινή Επιτροπή

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους χιλιάδες δημοκράτες πολίτες της πόλης και του νομού Τρικάλων που προσήλθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας προκειμένου να διαδηλώσουν μαζί μας και να καταγγείλουν την συμφωνία των Πρεσπών

Τις ευχαριστίες της προς τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν ή συνέβαλαν με τον τρόπο τους στη διοργάνωση του συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, απευθύνει μέσω επιστολής της η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων.

Μετά την επιτυχημένη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων η Επιτροπή κάνει το δικό της απολογισμό σχετικά με την πρόσφατη διοργάνωση.

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους χιλιάδες δημοκράτες πολίτες της πόλης και του νομού Τρικάλων που προσήλθαν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας προκειμένου να διαδηλώσουν μαζί μας και να καταγγείλουν την συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επρόκειτο για το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών που έχει πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα. Χιλιάδες Τρικαλινοί πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εν’ λόγω συμφωνία και απαίτησαν το δημοκρατικότερο δικαίωμά τους: Δημοσψήφισμα!

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων αναγνωρίζει ευγνωμόνως την τεράστια συμβολή τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, και προσωπικά των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών μας κ.κ. Χρυσόστομο και Θεόκλητο στην επιτυχία του εγχειρήματός καθώς επίσης και την συμβολή τους έτσι ώστε η εκδήλωση να πλαισιωθεί με τις θεόπνευστες ομιλίες τους υψηλού πατριωτικού φρονήματος!

Μεγίστη ήταν και η συμβολή του κ. Σάββα Κελεντερίδη στην επιτυχέστατη εκδήλωσή μας, που με την απολύτως τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη κεντρική του ομιλία δεν άφησε καμιά αμφιβολία στο πολυπληθές ακροατήριο ότι με την παραχώρηση της «Μακεδονικής» εθνότητας και της «Μακεδονικής» Γλώσσας, όπως και του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» ολοκληρώνεται η προδοσία και το ξεπούλημα της μόνης και πραγματικής Μακεδονίας, της Ελληνικής. Η επίκληση των διαχρονικών λαθών των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων επί του θέματος του ονόματος δεν επιλύονται με ένα ακόμη τεράστιο λάθος.

Επεσήμανε δε ο κ. Καλεντερίδης ότι προδότες είναι αυτοί που έχουν βάλει την υπογραφή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και όχι όσοι συμπολίτες και συμπατριώτες έχουν διαφορετική άποψη ή απλώς έχουν άγνοια επί του θέματος, τους όποιους ως Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων θα συνεχίσει να προσπαθεί πείσει για την ορθότητα και το δίκαιο του αγώνα.

Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν το πλήθος των νέων παιδιών που προσήλθαν με πάθος και παλμό στην κεντρική πλατεία. Όλοι πήραν κουράγιο και ελπίδα για το Αύριο.

Καταλήγοντας θέλει να υπογραμμίσει και παράλληλα να ενημερώσει τους κάθε λογής «ψιθυριστές» ότι :

  1. Το συλλαλητήριό ήταν υπερκομματικό, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει από την πρώτη στιγμή, και πράγματι έτσι εξελίχθηκε.
  2. Δεν υπήρξε η παραμικρή παρέμβαση ή ακόμη χειρότερα συμμετοχή ακροδεξιών ή νεοναζιστικών οργανώσεων, πράγμα που διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού και με την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου.
  3. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στο συλλαλητήριό μας κάθε άλλο παρά φαιδρά ή ακραία ήταν. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα: «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία», «Διπλή ονομασία σημαίνει καπηλεία» ή «Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία» όπως και το σύνθημα που κυριάρχησε: «Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε».