Σε διάλογο οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Φαρκαδόνα

Ο Δήμος τη φετινή χρονιά εγκαταλείπει την ιδέα διοργάνωσης της «Ζωντανής Φάτνης» και προσανατολίζεται στην εγκατάσταση παγοδρομίου στο κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Φαρκαδόνας

 Την περασμένη διετία ο Δήμος Φαρκαδόνας στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων προσπάθησε κι έδωσε εορταστικό χρώμα με την  διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου, αυτού της «Ζωντανής Φάτνης».
Για δυο συναπτά έτη, παρά τις όποιες διαφωνίες είχαν προκύψει κατά τις δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου, όπου δημοτικοί σύμβουλοι καλούνταν να αποφανθούν για τη διεξαγωγή ή μη των εκδηλώσεων, ο Δήμος διοργάνωνε το Θεματικό Πάρκο που περιελάμβανε μεταξύ των άλλων την αναπαράσταση της Θείας Γέννησης.
Τη φετινή χρονιά, ωστόσο, κάτι ανάλογο της προηγούμενης διετίας δεν θα συμβεί, καθώς το ενδιαφέρον για την εν λόγω διοργάνωση θεωρείται μικρό.
Πλέον ο Δήμος προτίθεται να στραφεί τα Χριστούγεννα σε μια άλλη μορφή εκδήλωση, αυτής της εγκατάστασης παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας, δίνοντας Χριστουγεννιάτικο τόνο στο Δήμο. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος στην διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ενώ αναμένεται να συζητηθεί μέσω της τροποποίησης του προϋπολογισμού και στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας.
Αν το θέμα βρει θετικούς τους δημοτικούς συμβούλους τότε στην καρδιά της Φαρκαδόνας και δη, στην κεντρική πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο παγοδρόμιο που θα προσφέρει χαρά σε παιδιά και εφήβους, γιατί όχι και σε μεγαλύτερες ηλικίες πολιτών. Το κόστος γι’ όλους εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το παγοδρόμιο θα είναι μηδαμινό μιας και τα έξοδα θα καλυφθούν από το Δήμο Φαρκαδόνας.
Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, της διοργάνωσης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.