Σε διαρκή ετοιμότητα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Οιχαλίας

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη περιοχή μας το τελευταίο διήμερο θέτουν σε ετοιμότητα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Οιχαλίας και το Δήμο Φαρκαδόνας μετά τις εντολές που λαμβάνουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και την Περιφερειακή Ενότητα , αντίστοιχα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων εξετάζει καθημερινά το βαθμό επικινδυνότητας που αποστέλλεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κινείται αναλόγως, δίνοντας τις κατάλληλες κατευθύνσεις στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Οιχαλίας.

Όπως σημειώνουν στελέχη της τοπικής Υπηρεσίας, αν ο δείκτης επικινδυνότητας αυξηθεί τότε το προσωπικό τίθεται σε μερική ή και γενική επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν όποια περιστατικά προκύψουν.

Εξάλλου η εποχή που διανύουμε είναι από τις πιο επικίνδυνες για το φυσικό μας πλούτο.

Τις ημέρες που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα το κλιμάκιο θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός, εποπτεύοντας περιοχές με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιών.

Στελέχη της Πυροσβεστικής δεν παραλείπουν ταυτόχρονα να απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ένα μεγάλο μέρος ευθύνης αναλογεί στον ανθρώπινο παράγοντα ενώ αναφέρονται και στη συνεργασία που αναπτύσσεται με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την ανάπτυξη κοινής δράσης και συντονισμού.