Σε επιστημονικό συνέδριο οικολογίας στην Κρήτη ο Απόστολος Χριστόπουλος

Ο Απόστολος Χριστόπουλος ο οποίος έχει ασχοληθεί με την πανίδα του δήμου Φαρκαδόνας θα μετέχει στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας (HELECOS-9)

Την προσεχή Πέμπτη ανοίγει ο κύκλος εργασιών του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου Οικολογίας (HELECOS-9), που διοργανώνεται από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 4 μέχρι 7 Οκτωβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών – Ηράκλειο.

Στις τετραήμερες εργασίες αναμένεται να παραστούν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα αναφερθούν στην χλωρίδα και πανίδα της χώρας, παρουσιάζοντας εργασίες και σχετικές έρευνες.

Στο συνέδριο θα μετέχει ο Λιανοκλαδίτης Απόστολος Χριστόπουλος, με αναρτημένη ανακοίνωση για μια ερευνά που κάνει στην περιοχή για τα ερπετά. Η εργασία του συγκεκριμένα θα έχει τίτλο «Καταγράφοντας την ερπετοπανίδα της περιοχής «Κοιλάδα και Δέλτα Σπερχειού και Μαλιακός κόλπος» (Ανατολική Στερεά Ελλάδα) για 21 έτη».  Ο Απόστολος Χριστόπουλος αποτελεί φίλο της περιοχής του δήμου Φαρκαδόνας, καθώς κατά το παρελθόν συμμετείχε με εμπεριστατωμένη εισήγηση στις εργασίες του Α΄ Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού που είχε διοργανώσει η ηλεκτρονική εφημερίδα  «KPHNH LIVE» σε συνεργασία με το ιστορικό περιοδικό «Θεσσαλικό Ημερολόγιο» υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας (Πέλιννα)

Ο κ. Χριστόπουλος τότε είχε πραγματοποιήσει αναφορά σε αυτόχθονες φυλές ζώων που βρίσκονται στην περιοχή της Φαρκαδόνας και των Τρικάλων ενώ η έρευνά του θα συνεχιστεί από τη νέα χρονιά.

Στις εργασίες θα παραστεί και ο Τρικαλινός Δημήτριος Βαβύλης, ο οποίος θα μιλήσει για τα αποτελέσματα από τη δράση των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για την ανίχνευση δηλητηριασμένων δολωμάτων σε κεντρική Ελλάδα και Θράκη την περίοδο 2014-2018.