Σε εξέλιξη από την Τετάρτη οι εγγραφές των μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

ειδησεις τρικαλα

Η διαδικασία των εγγραφών θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Μαΐου με τους γονείς αν έχουν την ευκαιρία να σπεύσουν στα σχολεία για να προωθήσουν τις αναγκαίες ενέργειες

Στα «βάσανα» της μελέτης θα μπουν από τη νέα σχολική χρονιά εκατοντάδες νήπια του νομού Τρικάλων που θα αφήσουν πίσω τους τη χαλαρότητα του νηπιαγωγείου και θα βαδίσουν στη πορεία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο.
Έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19. Οι εγγραφές ξεκίνησαν προ διημέρου και θα συνεχιστούν με τους γονείς είτε να απευθύνονται στα σχολεία για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν, είτε να προχωρούν στις εγγραφές.
Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.
Στα νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.
Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι την περσινή χρονιά στα δημοτικά σχολεία του νομού Τρικάλων είχαν εγγραφεί 1.053 μαθητές και στα νηπιαγωγεία του νομού 840 παιδιά.
Πλέον με την ολοκλήρωση των εγγραφών το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένονται με ενδιαφέρον τα στοιχεία γύρω από τον ακριβή αριθμό των μαθητών, οι οποίες την περσινή χρονιά είχαν παρουσιάσει μείωση σε επίπεδο νομό, όπως γενικότερα και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.