Σε εξέλιξη η συντήρηση των δασικών δρόμων από το Δήμο Φαρκαδόνας

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε ορεινές περιοχές του Ζάρκου και του Γριζάνου με στόχο την εύκολη πρόσβαση οχημάτων και πυροσβεστών σε περίπτωση πυρκαγιών μέσα στο καλοκαίρι

Η πυρκαγιά ίσως είναι η μεγαλύτερη απειλή για το φυσικό περιβάλλον, που έχει την ανάγκη της προστασίας όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ένα λάθος μπορεί να καταστρέψει τον φυσικό πλούτο που αποτελεί στολίδι για κάθε περιοχή και πνεύμονα ζωής.

Με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται ο Δήμος Φαρκαδόνας, ο οποίος συνεχίζει τις προσπάθειες για την προστασία του φυσικού πλούτου και των περιουσιών. Ως προς αυτό το γεγονός ο Δήμος συνεχίζει τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες μέσω των απαραίτητων παρεμβάσεων για τον καθαρισμό και την συντήρηση των ζωνών πυρασφάλειας σε ορεινές περιοχές του Γριζάνου και του Ζάρκου.

Ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τις πυροσβεστικές Αρχές και άλλες συναρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, ο Δήμος Φαρκαδόνας συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων και των ζωνών πυρασφάλειας για να αποτρέψουν δυσάρεστα περιστατικά. Παράλληλα στόχος του Δήμου είναι η συντήρηση των συγκεκριμένων δρόμων και ζωνών προκειμένου σε περίπτωση κάποιου δυσάρεστου συμβάντος να έχουν ομαλή και άμεση πρόσβαση οχήματα και πυροσβέστες για την άμεση κατάσβεση ή τον έλεγχο της φωτιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, οι συγκεκριμένοι δρόμοι και ζώνες απαιτούνταν να συντηρηθούν καθώς τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, κυρίως οι έντονες βροχοπτώσεις που είχαν προκληθεί στην περιοχή, είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία προβλημάτων μικρών αλλά ταυτόχρονα και μεγάλων ζημιών.

Οι συγκεκριμένες εργασίες εκτελούνται από τα μέσα της άνοιξης ενώ συνεχίζονται σε σημεία που κρίνεται απαραίτητο. Παράγοντες του Δήμου, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης θεωρούν τις εργασίες σημαντικές που θα βοηθήσουν στα μέγιστα σε περίπτωση πρόκλησης πυρκαγιών στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας.