Σε εξέλιξη τα αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Τρικάλων

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στα ποτάμια και στις γέφυρες για να αποφευχθούν προβλήματα πλημμυρών

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι εργασίες αντιπλημμυρικών έργων σε ποτάμια, χείμαρρους και στραγγιστικά κανάλια στο νομό.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, ενόψει χειμώνα, όπου αναμένονται βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις που θα αυξήσουν την στάθμη των νερών.
Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ σε διαρκή ετοιμότητα αναμένεται να βρεθούν από εδώ και στο εξής όλες οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προκειμένου να επέμβουν όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο.
Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κοίτη του Πηνειού ποταμού καθ’ όλο το μήκος του, όπως επίσης και στα σημεία όπου υπάρχουν γέφυρες. Στα συγκεκριμένα σημεία ειδικά συνεργεία πέραν των ελέγχων που πραγματοποιούν, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των τεσσάρων Δήμων, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού από κλαδιά και κορμούς δέντρων τα οποία έχουν συγκεντρωθεί. Στόχος του καθορισμού η κάθοδος των νερών χωρίς εμπόδια τα οποία θα προκαλέσουν προβλήματα στις γέφυρες, από την συγκράτηση των μεγάλων όγκων νερού που θα δεχτούν οι κοίτες την περίοδο του χειμώνα.
Τις τελευταίες ημέρες και μετά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σ’ όλο το φάσμα του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης πραγματοποίησε τακτούς ελέγχους, αναπτύσσοντας επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες χωριών και Δήμων του νομού, προκειμένου να ελεγχτεί η επικρατούσα κατάσταση.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και τις επόμενες ημέρες όπου η ΕΜΥ προβλέπει επιδείνωση των καιρικών φαινομένων με έντονες βροχοπτώσεις σε όλο το νομό, οι οποίες και θα διαρκέσουν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

φωτο αρχείου