Σε κακή κατάσταση οικόπεδα και εγκαταλειμμένα σπίτια στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας

Ιδιαίτερα επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και σπίτια στα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας από την έντονη βλάστηση που επικρατεί εντός αυτών.

Χόρτα και κλαδιά έχουν κατακλείσει τα πάντα με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι εμφάνισης φιδιών και πυρκαγιών, βαδίζοντας προς την ξηρασία του καλοκαιριού.

Το φαινόμενο φυσικά και δεν προέκυψε φέτος. Είναι έντονο τα τελευταία χρόνια καθώς πολλοί από τους ιδιοκτήτες έχουν αναχωρήσει από τα χωριά είτε προς το κέντρο είτε προς χώρες του εξωτερικού για την εξεύρεση εργασίας. Αποτέλεσμα σπίτια και οικόπεδα να έχουν αφεθεί στην τύχη τους με τα χόρτα και τα δέντρα να αυξάνονται και να μεγαλώνουν με αλυσιδωτές συνέπειες.

Πλέον ο Δήμος Φαρκαδόνας διαμέσου του αντιδημάρχου καθαριότητας στο πλαίσιο της αναζήτησης μέτρων αρχικά θα ξεκινήσει να ενημερώνει τους ιδιοκτήτες για τον άμεσο καθαρισμό για την προστασία των περιουσιών τους και του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό θα τους καλέσει αρχικά να καθαρίσουν άμεσα σπίτια και οικόπεδα ενώ σε διαφορετική περίπτωση που δεν θα υπάρξει ανταπόκριση, θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων.

Τα πρόστιμα ποικίλουν ενώ στην περίπτωση μη συμμόρφωσης θα απευθύνεται και στην Αστυνομία για την υποβολή μηνύσεων.