Σε λευκό κλοιό ο δήμος Φαρκαδόνας από τις έντονες χιονοπτώσεις και την παγωνιά

Σε λευκό φόντο ξύπνησαν το πρωί της Τρίτης τα χωριά της Φαρκαδόνας καθώς από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησαν στο σύνολο του Δήμου να σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές.

Οι χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρξαν έντονες με το ύψος του χιονιού να αγγίζει στα πεδινά τους 10 πόντους, ενώ στο ορεινό Διάσελλο, μέχρι νωρίς το μεσημέρι άγγιξε τους 15 πόντους.

Οι χιονοπτώσεις έθεσαν σε ετοιμότητα το Δήμο Φαρκαδόνας, ο οποίος από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έβγαλε στους δρόμους τα ειδικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό του εσωτερικού, οδικού δικτύου.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης η προσοχή εστιάστηκε αρχικά στο κεντρικό οδικό δίκτυο και στις εισόδους των χωριών ενώ μετέπειτα και σύμφωνα με την εξέταση της επικρατούσας κατάστασης ο αποχιονισμός θα επεκτείνεται. Βαρύτητα θα δίνεται και σε κτηνοτροφικούς δρόμους για την προσέγγιση των ποιμνιοστασίων από τους κτηνοτρόφους.

Με απόφαση δημάρχου και των συνεργατών του παρέμειναν κλειστά την Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη.

Ο δήμαρχος Φαρκαδόνας σημειώνει ότι η κατάσταση στο Δήμο είναι ελεγχόμενη μιας και το προσωπικό και τα μηχανήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα που προέκυπτε.

Τα μηχανήματα του Δήμου θα συνεχίσουν τον αποχιονισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ τις βραδινές ώρες και τις επόμενες ημέρες θα γίνεται ρίψει αλατιού για την αποφυγή δημιουργίας πάγου. Μάλιστα ο Δήμος, παρήγγειλε την Δευτέρα 30 τόνους αλατιού προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της κακοκαιρίας.

«Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται αντιμετωπίζονται άμεσα. Στόχος μας και προσπάθεια μας να κρατήσουμε το εσωτερικό, κεντρικό δίκτυο ανοιχτό», εξήγησε μέσω δηλώσεων του ο δήμαρχος.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Τετάρτη, όπου τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις.