Σε λιγότερο από δυο 24ωρα νέα διάρρηξη σε εκκλησία χωριού της Φαρκαδόνας

Πριν καλά – καλά κοπάσει ο προβληματισμός που άφησε πίσω της η διάρρηξη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλοκοτού που διαπράχτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ένα νέο παρόμοιο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια, καταδεικνύοντας την ένταση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που συγκέντρωσε το «KriniTrikalon» στόχος διαρρηκτών έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηνειάδας. Ναός που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, στοιχείο που δεν εμπόδισε τον άγνωστο-ους να πράξουν αυτό που θα φοβούνταν όλοι. Να δράσουν ανενόχλητοι στο σπίτι του Θεού και να το βεβηλώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες παραβίασαν την εκκλησία, εισήλθαν εντός του Ναού και κατευθύνθηκαν στο παγκάρι. Αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό που φυλασσόταν εκεί ενώ αναστάτωσαν τους χώρους του Ναού, αναζητώντας υλικά και είδη αξίας. Οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Σήμερα το πρωί κάτοικοι αντίκρισαν την εκκλησία παραβιασμένη, ειδοποιώντας την αστυνομία για το συμβάν.

Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με ακρίβεια για το χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε ή για το αν οι διαρρήκτες αφαίρεσαν άλλα αντικείμενα καθώς ο υπεύθυνος ιερέας του χωριού απουσίαζε σε άδεια και αντικαθίσταται από άλλον ιερέα.

Για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία.