Σε πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση περιόδευσε ο Χρήστος Σιμορέλης

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε αυτοψία στα Σερβωτά αλλά και σε άλλα χωριά των Τρικάλων που χτυπήθηκαν από το χαλάζι της Τρίτης

Κοντά στον αγροτικό κόσμο και στις αγωνίες του βρίσκεται ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης. Ο Τρικαλινός βουλευτής το πρωί της Τετάρτης επισκέφτηκε την κοινότητα Σερβωτών του Δήμου Φαρκαδόνας, προχωρώντας σε αυτοψία σε καλλιεργούμενες εκτάσεις μποστανοειδών, που υπέστησαν ζημιές από την χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή.  

Κατά την αυτοψία ο κ. Σιμορέλης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον νέο πρόεδρο της κοινότητας κ. Φώτη Γιαννούχο και τον δημοτικό σύμβουλο Φαρκαδόνας κ Ευάγγελο Τσιακάρα για την εικόνα που άφησαν τα καιρικά φαινόμενα. Πρόκειται κυρίως για καλλιέργειες πεπονιού τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης ή της συγκομοιδής.

Ακολούθως ο κ. Σιμορέλης πραγματοποίησε περιοδεία στο χωριό Μικρό Κεφαλόβρυσο, παρουσία παραγωγών που επλήγησαν από τη χθεσινή χαλαζόπτωση, μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο, την επόπτρια Τρικάλων του ΕΛΓΑ και τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Τρικάλων κ. Εμμανουήλ Γουγουλάκη. Τα προβλήματα εκεί αφορούσαν κυρίως καλλιέργειες καλαμποκιού, βαμβακιού και αμπέλια. Η κινητοποίηση του ΕΛΓΑ ήταν άμεση ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς και να δοθούν κατάλληλες οδηγίες για την πορεία των καλλιεργειών που επλήγησαν.

Παράλληλα ο κ. Σιμορέλης συζήτησε με τους παραγωγούς και τους κατοίκους για αγροτικά θέματα, την επικαιρότητα και φυσικά για τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Στόχος είναι ο συνεχής και ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες για όλα και κυρίως για την καθημερινότητα. Να γίνει προγραμματική συζήτηση σε κάθε τομέα, με καθαρές θέσεις και προτάσεις, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση θέλει να το αποφύγει. Θα είμαστε, όπως πάντα, μέσα στον κόσμο με προστάγματα το έργο και με το σχέδιο μας για την επόμενη μέρα του τόπου.

Όταν έχεις μεγαλώσει από τα χωράφια, καταλαβαίνεις την αγωνία του παραγωγού. Και έτσι αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορεί να γίνει ένα άλλο είδος περιοδείας.