Σε πτωτικά επίπεδα κινούνται οι κρατήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας για το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

pd

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης αναμένεται να τιμήσουν αύριο το βράδυ οι δημότες της Φαρκαδόνας. Ένα έθιμο που συνδέεται άμεσα με την παράδοση και τα ήθη και έθιμα της Αποκριάς.

Κι αν τα προηγούμενα χρόνια, μέρες πριν τον εορτασμό του εθίμου της Τσικνοπέμπτης οι Φαρκαδόνιοι έσπευδαν να τιμήσουν το έθιμο σε ταβέρνες ή ακόμη και σε κάποιο κοσμικό κέντρο της περιοχής μας, λαμβάνοντας μέρος σε κάποια ψυχαγωγική εκδήλωση τα δεδομένα άλλαξαν. Η αλλαγή που παρατηρήθηκε από την περσινή χρονιά κι είχε ως αποτέλεσμα την ορατή μείωση των κρατήσεων, συνεχίζεται και φέτος.

Όπως δηλώνουν ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας οι κρατήσεις και τη φετινή χρονιά παρουσιάζουν μεγάλη κάμψη σε σχέση με παλιότερα χρόνια.

Ο λόγος φυσικά γνωστός, η αδυναμία εξεύρεσης χρημάτων έστω και για μια μικρή βραδινή έξοδο για φαγητό.

Η περσινή κάμψη που παρουσιάστηκε πέρυσι στις κρατήσεις είχε ως αποτέλεσμα να μην προγραμματιστούν διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια με την εμφάνιση μουσικών σχημάτων σε καταστήματα της περιοχής μας κι αλλά χάπενινγκ.

Κατά αυτό τον τρόπο οι προετοιμασίες που έγιναν από ταβέρνες και διάφορα άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι λιτές, ανάλογες εκείνων Σαββατοκύριακων που κυριαρχεί και πάλι χαμηλή κίνηση.