Σε ρόλο γεωργού και φουρνάρη τα νήπια της Φαρκαδόνας

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας στο αρτοποιείο του κ. Χαχόπουλου για να ενημερωθούν για την παρασκευή του ψωμιού, το αλεύρι και το στάρι

Άκουσαν πολλές ιστορίες από τους παππούδες και τις δασκάλες τους για τα μικρά σποράκια που πέφτουν στη γη και λίγους μήνες αργότερα καρπίζουν. Είτε με την μορφή παραμυθιών, είτε κατά τις επισκέψεις τους στους αγρούς συνοδευόμενα από γονείς και παππούδες, τα νήπια του νηπιαγωγείου Φαρκαδόνας, γνώρισαν πολλά πράγματα γύρω από τη διαδικασία σποράς του σιταριού. Μια διαδικασία, η οποία θα εξελιχτεί τις επόμενες ημέρες καθώς οι γεωργοί θα σπεύσουν στα χωράφια τους να σπείρουν τον ευλογημένο καρπό, για να καρπίσει η γη και να δώσει το στάρι, πολύτιμο αγαθό για τους ανθρώπους μιας και από αυτό παράγονται διάφορα προϊόντα, με κυριότερο το αλεύρι, που θα δώσει στην συνέχεια το ψωμί.

Κι αφού τα νήπια είχαν να εκφράσουν πολλές απορίες τόσο στους γονείς και στους παπούδες τους, όσο και στην δασκάλα τους κα Χριστίνα Μπαγιώτη, είχαν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά το δεύτερο στάδιο, του παράγωγου του σιταριού το αλεύρι. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν συνοδευόμενα με τη δασκάλα τους κα Μπαγιώτη και τους γονείς τους το αρτοποιείο του κ. Γ. Χαχόπουλου στη Φαρκαδόνα, για να δουν από κοντά πως παρασκευάζεται το ψωμί που κάθε μεσημέρι φτάνει στο τραπέζι της οικογένειας.

Κατά την επίσκεψή τους στο φούρνο τα νήπια είχαν την ευκαιρία πέραν της ενημέρωσης να πιάσουν στα χέρια τους το αλεύρι και το ζυμάρι, ώστε να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα γύρω από την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού. Να δουν από κοντά τα μηχανήματα, το μεγάλο φούρνο και τον τρόπο που ο φούρναρης του χωριού τους ζυμώνει και ψήνει το ψωμί.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν έντονος καθώς απέκτησαν μια σφαιρική γνώση μέσω της οποία λύθηκαν πολλές από τις απορίες τους. Δεν έκρυβαν την εντύπωσή τους από την όλη διαδικασία, εξηγώντας κάποια από αυτά ότι μόλις μεγαλώσουν θα ήθελαν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του αρτοποιού και του αγρότη.